Klimaat in Boedapest

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Hongarije is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Boedapest voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Boedapest gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Boedapest. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Boedapest ? Het weer in Boedapest is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Boedapest weer.

Boedapest heeft een gematigd klimaat met vier duidelijke seizoenen. De lente en de herfst zijn over het algemeen aangenaam, terwijl de zomer heet en droog is, en de winter koud maar soms nat. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden (juni-augustus) ligt rond de 24 graden Celsius (75 graden Fahrenheit). De gemiddelde lage temperatuur tijdens de wintermaanden (december-februari) ligt rond het vriespunt (0 graden Celsius of 32 graden Fahrenheit).

Boedapest ontvangt het hele jaar door een goede hoeveelheid regen, met een gemiddelde van 550 millimeter (21,7 inch) per jaar. De meeste regen valt in de lente en de vroege zomermaanden.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.