Eten en drinken in Boedapest

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Boedapest is natuurlijk de gastronomie.

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest, is een stad die je eetlust opwekt met zijn eten en drinken. Van lokale favorieten tot internationale gerechten, er zijn tal van plaatsen om te genieten van een goede maaltijd of een smakelijk drankje in deze stad. Dus of u nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen na een dag sightseeing of naar een levendige plek om een avondje uit te gaan, Boedapest zal u niet teleurstellen als het gaat om eten en drinken!

Er zijn zoveel heerlijke gerechten in Boedapest, dat het moeilijk is om er maar een paar uit te kiezen! Enkele van de populairste zijn goulashsoep, varkenspoot met knoedels en zuurkool, geroosterd lamsvlees, en vissoep. Probeer ook zeker de lokale desserts - langos (een gefrituurd deeg bedekt met zure room en kaas) en Gundel pannenkoek (een opgerolde pannenkoek gevuld met abrikozenjam en geserveerd met slagroom). Yum!

Dat hangt af van wat voor soort eten u zoekt. Er zijn genoeg betaalbare opties als u wilt eten als een inwoner, maar er zijn ook een aantal dure restaurants. Over het algemeen is Boedapest een vrij goedkope stad om te eten. U kunt een fatsoenlijke maaltijd krijgen voor ongeveer 1000 HUF (3 USD), en op straat eten is zelfs nog goedkoper. Als u op zoek bent naar iets chiquers, kunt u rekenen op een prijs van 2000-4000 HUF (6-12 USD) per persoon. En als u uzelf echt wilt trakteren, zijn er een paar restaurants die meer dan 10.000 HUF (30 USD) per persoon vragen.

Boedapest is een paradijs voor fijnproevers, met voor elk wat wils. Of u nu op zoek bent naar traditionele Hongaarse gerechten of internationale gerechten, er zijn genoeg restaurants in de stad die aan uw wensen zullen voldoen. En als u zelf wilt koken, zijn er genoeg markten waar u verse ingrediënten kunt vinden. Dus waar wacht u nog op? Boek vandaag nog uw reis naar Boedapest en geniet van heerlijk eten!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Hongaars zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.