Wonen & werken in Madeira

Wonen & werken in Madeira, Portugal als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Portugal wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Madeira en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.89/5 (Rang #39)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

35 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Heel goed

Rassentolerantie

Redelijk

Inkomsten niveau

1646 USD

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Slecht

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Portugees

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

21 dagen

Internet snelheid

35 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

10 %

Populatie

BBP per hoofd

19750 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

TAP

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Madeira

Levensonderhoud Digital Nomad

2,131USD / maand

Levensonderhoud gezin

2114 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

415USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1013 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2,009USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

47 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

66USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,392USD / maand

Levensonderhoud local

736USD / maand

Coworking kosten

95USD / maand

Avondmaaltijd

8USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

3USD

Bier (0.5L)

4USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Madeira direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Madeira en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Madeira. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Madeira en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Madeira. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Madeira, Portugal geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Portugal spreekt Portugees. Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Madeira kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Madeira kunt doen.

Enkele voordelen van wonen en werken op Madeira zijn de volgende: 1) Het klimaat is heerlijk - het hele jaar door zonnig en mild, met gemiddelde temperaturen van 18-25 graden Celsius. 2) De kosten van levensonderhoud zijn laag, vergeleken met andere populaire bestemmingen voor expats, zoals Londen, Parijs of New York City. 3) Er wordt veel Engels gesproken, dus het is gemakkelijk om je te redden zonder Portugees te spreken. 4) Het eiland is zeer veilig en er is een lage criminaliteit. 5) Er zijn tal van recreatieve activiteiten beschikbaar, waaronder wandelen, zwemmen, golfen en walvissen kijken. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Portugal zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Portugal en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Madeira.

Minder kansen op werk, dure kosten van levensonderhoud, en gebrek aan nachtleven. De belangrijkste nadelen van wonen en werken op Madeira zijn het gebrek aan kansen op werk, de dure kosten van levensonderhoud en het gebrek aan een bruisend nachtleven. Madeira is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft, maar het kan moeilijk zijn om hier werk te vinden. De kosten van levensonderhoud zijn ook hoog in vergelijking met andere delen van Europa, en er is niet veel te doen 's avonds als de bars en restaurants sluiten. 

Leven, wonen en werken in Madeira

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Madeira? Lees dan hier wat Madeira allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Madeira voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Portugal? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Madeira prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Madeira vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja, ik heb een willekeurig feit over Madeira. Madeira is een Portugese archipel in het noorden van de Atlantische Oceaan. Madeira is een autonome regio van Portugal en staat bekend om zijn aparte, ruige landschappen en milde klimaat. De hoofdstad van het eiland, Funchal, ligt aan de zuidkust van Madeira. Met een bevolking van iets meer dan 262.000 mensen is Madeira een van de dunst bevolkte regio's van Europa. De eilanden van Madeira zijn van vulkanische oorsprong en herbergen enkele van de oudste rotsen ter wereld die meer dan 500 miljoen jaar oud zijn. De naam "Madeira" komt van het Portugese woord voor "bos", aangezien het eiland ooit bedekt was met dichte woudbomen.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl