Eten en drinken in Madeira

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Madeira is natuurlijk de gastronomie.

Als u een reis naar Madeira plant, is een van de dingen die u zult willen overwegen wat er te eten en te drinken is op het eiland. Madeira heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, cafés en bars om uit te kiezen, dus u zult nooit honger of dorst lijden. In deze blogpost geven we u een paar tips over waar u kunt eten en drinken op Madeira. Smakelijk eten!

De populairste gerechten op Madeira zijn meestal gebaseerd op zeevruchten, omdat het eiland een lange traditie van visserij heeft. Een van de populairste gerechten is "Caldeirada", een stoofpot van vis, schaaldieren en groenten.

Een ander populair gerecht is "Bife de Atum" (tonijnsteak), dat vaak wordt geserveerd met rijst en een salade. En tot slot is een van de meest iconische gerechten van het eiland "Cachupa", een traditioneel gerecht op basis van maïs, bonen, vlees en groenten.

Dit antwoord werd gegeven door een Amerikaanse die op Madeira heeft gewerkt aan haar nieuwste werk ;).

Het is niet echt een plek waar je op vakantie komt en elke dag uit eten gaat in restaurants. De kosten van het eten op Madeira zijn eigenlijk heel redelijk, vooral als u uw eigen maaltijden bereidt. Ik zou zeggen dat de gemiddelde kosten voor een maaltijd (inclusief boodschappen en uit eten gaan) rond de 20-30 euro per persoon liggen.

Maar als je wat bezienswaardigheden en ontdekkingen wilt doen, dan denk ik dat de kosten van het eten het waard zijn, omdat je dan geld kunt besparen op andere dingen. En over geld besparen gesproken, nog een voordeel van Madeira is dat de munteenheid de euro is, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het wisselen van je valuta als je daar aankomt.

Als u van eten houdt, is Madeira de perfecte bestemming voor u. Met iets om ieders smaakpapillen te behagen, kunt u uw hart ophalen aan uw favoriete gerechten terwijl u dit prachtige eiland verkent. Bent u al op Madeira geweest? Wat was uw favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Portugees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.