Klimaat in Madeira

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Portugal is Warm heel jaar door. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Madeira voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Madeira gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Madeira. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Madeira? Het weer in Madeira is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Madeira weer.

Het klimaat op Madeira wordt geclassificeerd als een subtropisch mediterraan klimaat, met milde winters en warme tot hete zomers. De temperatuur komt zelden boven de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit), maar het is niet ongebruikelijk dat de thermometer in de wintermaanden onder de 10 graden Celsius (50 graden Fahrenheit) daalt.

Het belangrijkste weerfenomeen op het eiland Madeira is de mistralwind, die soms vrij krachtig kan zijn. De mistralwind waait meestal vanuit het noordoosten en brengt koelere lucht en een heldere hemel naar het eiland. De vochtigheidsgraad is ook vrij laag op Madeira, waardoor het het hele jaar door een populaire toeristische bestemming is.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.