Wonen & werken in Tallin

Wonen & werken in Tallin, Estland als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Estland wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Tallin en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.95/5 (Rang #33)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

37 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Rassentolerantie

Inkomsten niveau

Engels niveau

Begaanbaarheid

Verkeersveiligheid

Gezelligheid

Gratis WIFI in de stad

Airconditioning

Vrije meningsuiting

LGBTQ+ vriendelijk

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Redelijk

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Nachtleven

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Estisch

Vriendelijk voor vrouwen

Digital Nomad Data

Continent

Gemiddelde reistijd

Internet snelheid

37 mbps

Weer

Electriciteit

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Betalen met kaart

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

/ jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Tallin

Levensonderhoud Digital Nomad

/ maand

Levensonderhoud gezin

/ maand

1 kamer studio (centrum)

/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

/ maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

/ maand

Levensonderhoud local

/ maand

Coworking kosten

/ maand

Avondmaaltijd

Coca-Cola (0.3L)

Koffie

Bier (0.5L)

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Tallin direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Tallin en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Tallin. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Tallin en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Tallin. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Tallin, Estland geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Estland spreekt Estisch. Het Engels niveau is over het algemeen .

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Tallin kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Tallin kunt doen.

De stad heeft een jonge en levendige sfeer, met veel dingen te doen zowel overdag als 's nachts. Er zijn ook volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, aangezien Tallin omgeven is door bossen en meren. De infrastructuur van de stad is uitstekend, met moderne gebouwen en veel openbaar vervoer. De kosten van levensonderhoud in Tallin zijn ook redelijk in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. Tot slot staan de inwoners van Estland bekend om hun vriendelijkheid en openheid tegenover buitenlanders, waardoor het gemakkelijk is om je te vestigen in het leven in Tallin. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Estland zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Estland en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Tallin.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Tallinn waar je je bewust van moet zijn voordat je de stap zet. Ten eerste kunnen de kosten van levensonderhoud vrij hoog zijn, vooral als je gewend bent om in een minder dure stad te wonen. Hoewel de lonen hier over het algemeen ook hoger zijn, kan het zijn dat ze niet genoeg zijn om de hogere kosten voor huur, eten en andere benodigdheden te compenseren. Bovendien wordt er niet zo veel Engels gesproken als in sommige andere steden in Estland, wat het vinden van een baan en het reizen door de stad kan bemoeilijken. Tenslotte kan het in de wintermaanden behoorlijk koud en donker zijn in Tallinn, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op lange perioden van duisternis en koud weer. 

Leven, wonen en werken in Tallin

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Tallin? Lees dan hier wat Tallin allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Tallin voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Estland? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Tallin prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Tallin vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

De Tallin TV-toren is de hoogste toren van Estland, en na Raeapteek het hoogste bouwwerk van het land. Hij werd voltooid in 1974 en bereikt een hoogte van 314,4 meter. De toren werd gebruikt voor televisie-uitzendingen tot 2009, toen alle analoge uitzendingen in Estland werden beëindigd. Nu zendt de toren digitale signalen uit voor de Estse televisiekanalen 2, 3, 4 en 5.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl