Eten en drinken in Tallin

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Tallin is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar een stad die historische charme combineert met moderne voorzieningen, hoef je niet verder te zoeken dan Tallin. Deze Baltische stad is de thuisbasis van een bruisend nachtleven en uitstekende restaurants, waardoor het de perfecte bestemming is voor zowel fijnproevers als feestgangers.

Of je nu op zoek bent naar de traditionele Estse keuken of je tegoed wilt doen aan internationale gerechten, Tallin heeft voor iedereen wat te bieden. Dus waar wacht je nog op? Maak je klaar om je een weg te eten door deze geweldige stad!

Er zijn veel populaire gerechten in Tallin, maar enkele van de meest populaire zijn traditionele Estse gerechten zoals kama (een soort meelpap), haring (ingemaakt of gerookt), zwart brood, en zuurkool. Andere populaire gerechten zijn diverse stoofschotels (meestal gemaakt met varkens- of rundvlees), aardappelen en een verscheidenheid aan soepen.

De Estse keuken is sterk beïnvloed door de buurlanden (Zweden, Finland, Rusland, Duitsland, Denemarken, enz.), dus je zult veel bekende gerechten zien met een Estse twist. En natuurlijk zou een bespreking van de keuken van Tallin niet compleet zijn zonder de traditionele zoetigheden en desserts te noemen - veel succes met het weerstaan van lemeduulla (gefrituurde deegballetjes).

Eten in Tallin is heel betaalbaar, vooral als je je houdt aan de traditionele Estse keuken. Voor een stevige maaltijd betaal je ongeveer 10 euro (13 USD) voor een bord kommida (koolstoofpot) of gestoofd vlees met aardappelen. Als u op zoek bent naar iets lichters, zijn er tal van soepen en salades verkrijgbaar voor ongeveer 5-7 EUR (6,5-9,5 USD).

En natuurlijk is geen maaltijd compleet zonder Ests zwart brood - een trefzekere manier om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koolhydraten te komen! Als je op zoek bent naar iets exotischer, kun je in Tallin kiezen uit een groot aantal internationale restaurants. Je kunt hier vrijwel alles vinden.

Tallin is een paradijs voor eetliefhebbers, en er is hier voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar de traditionele Estse keuken of internationale gerechten, je vindt hier genoeg restaurants om uit te kiezen.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Estisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.