Wonen & werken in Canggu Bali

Wonen & werken in Canggu Bali, Indonesie als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Indonesie wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Canggu Bali en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.49/5

Gezinsvriendelijkheid

Redelijk

Internet

22 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

298 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Redelijk

Verkeersveiligheid

Slecht

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Ja

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

1905 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Slecht

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Goed

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Azie

Gemiddelde reistijd

29 dagen

Internet snelheid

22 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Berawa

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee, alleen contante betalingen

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

17 %

Populatie

30 000

BBP per hoofd

3570 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Air Asia

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Canggu Bali

Levensonderhoud Digital Nomad

1095 USD / maand

Levensonderhoud gezin

1668 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

345 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

408 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

19 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

742 USD / maand

Levensonderhoud local

477 USD / maand

Coworking kosten

241 USD / maand

Avondmaaltijd

2.93 USD

Coca-Cola (0.3L)

0.35 USD

Koffie

1.73 USD

Bier (0.5L)

1.76 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Canggu Bali direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Canggu Bali en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Canggu Bali. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Canggu Bali en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Canggu Bali. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Canggu Bali, Indonesie geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Indonesie spreekt Bahasa Indonesia. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Canggu Bali kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Canggu Bali kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Canggu Bali, waaronder 1. De ongelooflijke natuurlijke schoonheid van het gebied, met zijn ongerepte stranden en weelderige groene rijstvelden. 2. De ontspannen en relaxte sfeer, die een verfrissende afwisseling is van het hectische tempo van de meeste steden. 3. De overvloed aan gezonde voeding, met inbegrip van vers fruit en groenten, biologische voeding, en gezonde restaurantkeuzes. 4. De betaalbare kosten van levensonderhoud in vergelijking met de meeste andere internationale bestemmingen. 5. Het heerlijke klimaat, met het hele jaar door zon en temperaturen die zelden onder de 70 graden Fahrenheit komen. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Indonesie zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Indonesie en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Canggu Bali.

Het grootste nadeel van wonen en werken in Canggu Bali zijn de kosten van levensonderhoud. Het is veel duurder om op Bali te wonen dan op de meeste andere plaatsen in Indonesië. Een ander nadeel is dat er niet veel banen zijn in Canggu, dus het kan moeilijk zijn om werk te vinden als je geen specifieke vaardigheden of ervaring hebt waar veel vraag naar is. Tenslotte vinden sommige mensen de cultuur en de levensstijl in Canggu te ontspannen en te traag naar hun zin. 

Leven, wonen en werken in Canggu Bali

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Canggu Bali? Lees dan hier wat Canggu Bali allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Canggu Bali voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Indonesie? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Canggu Bali prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Canggu Bali vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja, Bali is een Hindoe eiland, en meer dan 90% van de bevolking praktiseert het Balinese Hindoeïsme. Dit betekent dat u op het hele eiland veel tempels en heiligdommen zult zien, en ook traditionele kleding en ceremonies. Het is een interessante plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent om meer te leren over een andere cultuur.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl