Klimaat in Singapore

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Singapore is Warm heel jaar door. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Singapore voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Singapore gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Singapore. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Singapore? Het weer in Singapore is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Singapore weer.

Singapore heeft een tropisch regenwoudklimaat, zonder droog seizoen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is ongeveer 2.000 mm (78,7 in), en valt gelijkmatiger over het hele jaar dan in de meeste andere landen in Zuidoost-Azië. De temperaturen zijn het hele jaar door hoog, over het algemeen gemiddeld rond 31 °C (87,8 °F) overdag en 23 °C (73,4 °F) 's nachts.

Singapore is direct blootgesteld aan de noordoostelijke moessonregens, die van december tot maart zware stortregens en vlagerige winden met zich meebrengen. Af en toe doen zich tyfonen voor, die stortregens en stormwinden met zich meebrengen. De ligging van Singapore nabij de evenaar betekent dat het land slechts twee seizoenen kent - een nat seizoen en een

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.