Kaart Singapore

De kaart van Singapore is een fascinerend ding om te zien. Hij is ongelooflijk gedetailleerd en nauwkeurig, en er wordt wel gezegd dat het een van de nauwkeurigste kaarten ter wereld is. Het detail is zo groot dat zelfs individuele gebouwen zichtbaar zijn. Als je dicht genoeg inzoomt, kun je zelfs mensen zien rondlopen!

Maar wat de kaart van Singapore echt uniek maakt, is de indeling. De stad is verdeeld in vier verschillende kwadranten, elk met zijn eigen karakter en skyline. En in het midden ligt het eiland Sentosa, de thuisbasis van enkele van de beste stranden en resorts van het land.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Singapore je het beste verblijft! Ga je vooral naar Singapore om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Singapore is bijvoorbeeld Singapore River.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Singapore. 

Met behulp van een plattegrond van Singapore kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.