Veiligheid in Singapore

Is het veilig in Singapore voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Singapore? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Singapore?

Is het veilig in Singapore voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Singapore?

Ja, Singapore is een veilig land voor toeristen. Het misdaadcijfer is laag en de regering houdt zich strikt aan de openbare orde. Maar net als bij elke andere stad of land zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om een veilig en plezierig bezoek te garanderen. Hier zijn een paar tips:

Wees u bewust van uw omgeving en vermijd 's nachts alleen te lopen in verlaten gebieden. Draag geen grote hoeveelheden contant geld of sieraden bij u. Laat uw paspoort en andere waardevolle spullen achter in de kluis van uw hotelkamer. Als u laat op stap gaat, neem dan een taxi in plaats van naar huis te lopen. Drink alleen water uit flessen (of gekookt water als u niet zeker bent van de kwaliteit van het water).

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.