Eten en drinken in Singapore

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Singapore is natuurlijk de gastronomie.

Singapore is een paradijs voor fijnproevers, met een ongelooflijk aanbod aan eetgelegenheden voor alle smaken. Of u nu op zoek bent naar traditionele hawker gerechten of iets meer chique, u zult het hier kunnen vinden. De stad heeft ook een aantal geweldige bars en pubs, die alles serveren van lokaal gebrouwen bier tot cocktails, geschud door wereldberoemde mixologists.

Dus als u een reis naar Singapore plant, zet dan zeker uw gastronomische denkpet op - u bent in voor een echte traktatie! Singapore is een smeltkroes van culturen en keukens, dus het is geen verrassing dat de stad ook een paradijs voor fijnproevers is. Met alles van traditionele hawker gerechten tot restaurants van wereldklasse.

Er zijn zo veel populaire gerechten in Singapore dat het moeilijk is om er maar een paar uit te kiezen! Enkele van de meest geliefde gerechten hier zijn kip rijst, chili krab, laksa, en bak kut teh. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen persoonlijke favoriet - dus waarom gaat u niet op onderzoek uit en ontdekt u zelf welk gerecht in de ogen van uw smaakpapillen de boventoon voert?

Singapore is een dure stad, en eten is geen uitzondering. Een maaltijd in een middenklasse restaurant kost al gauw of meer, terwijl een simpel gerecht in een hawker center je zo'n kost. Als je een budget hebt, kun je het beste voor de laatste optie kiezen.

Als je van eten houdt, is Singapore de perfecte bestemming voor jou. Met zo'n gevarieerd aanbod aan gerechten is er voor ieders smaakpapillen wel iets te vinden. En als dat u niet overtuigt, dan doet het geweldige street food dat wel! Dus waar wacht u nog op? Boek nu uw tickets en ontdek het beste eten dat Singapore te bieden heeft.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.