Eten en drinken in Sao Paulo

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Sao Paulo is natuurlijk de gastronomie.

Sao Paulo is een paradijs voor zowel fijnproevers als drinkers. Met ontelbare restaurants, bars en cafés om uit te kiezen, zul je nooit honger of dorst lijden in deze stad. De internationale keuken is overvloedig en er is voor elke smaak en elk budget wel iets te vinden. Dus of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een heerlijke dinerervaring, in Sao Paulo zit je goed. Pro tip: vergeet niet de lokale koffie en cachaça te proeven!

De meest populaire gerechten in Sao Paolo variëren afhankelijk van in welke buurt u zich bevindt. Enkele van de meest voorkomende gerechten zijn echter feijoada (een stoofpot van zwarte bonen en vlees), Brigadeiro (een chocoladetruffel), Coxinha (een kroket gemaakt met geraspte kip), en Pao de Queijo (kaasbrood).

Een maaltijd in een basisrestaurant kost ongeveer , maar u kunt restaurants vinden waar u meer dan per persoon zult uitgeven. Straatvoedsel is heel betaalbaar en een maaltijd kost soms maar .

Brazilië is een erg duur land om in te reizen. De hotelprijzen zijn hoog, net als de prijzen voor vervoer, maaltijden en sightseeing. Als u een krap budget hebt, is het misschien een goed idee om Brazilië helemaal te vermijden of om u te beperken tot de goedkoopste bestemmingen, zoals het noordoosten van Brazilië.

Sao Paolo is een stad voor fijnproevers. Als u van lekker eten houdt, dan is dit de bestemming voor u. U zult hier iets van uw gading vinden, of het nu de traditionele Braziliaanse keuken is of internationale gerechten. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, dus vraag hen waar ze graag eten. Ze zullen u met plezier enkele aanbevelingen geven. Bent u al in Sao Paolo geweest? Wat was je favoriete restaurant?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Braziliaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.