Emigreren naar Sao Paulo

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Sao Paulo te emigreren.

Er is niet één antwoord op die vraag, want er zijn vele manieren om naar Sao Paolo te emigreren. Hier zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je daarheen wilt verhuizen:

Zorg ervoor dat je al het nodige papierwerk in orde hebt. Dit omvat een geldig paspoort, visum, en alle andere vereiste documenten. Doe onderzoek naar de kosten van levensonderhoud in Sao Paulo en zorg ervoor dat je genoeg geld hebt gespaard om jezelf te onderhouden tijdens je eerste paar maanden daar. Leer wat Portugees voordat je gaat - dat maakt de overgang een stuk gemakkelijker! Er zijn veel bronnen online of in je plaatselijke bibliotheek waar je basiszinnen Portugees kunt leren.

Onze bezoekers aan het woord

Ik ben Marc. Ik ben meer dan 2 jaar geleden naar Sao Paolo verhuisd met mijn vrouw en twee zonen. We houden ervan om tijd door te brengen op het strand, in parken en samen musea te bezoeken. Ik heb een wrang gevoel voor humor en maak mensen graag aan het lachen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om het leven aangenamer te maken voor de mensen om me heen.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.