7 populaire banen als digital nomad

De afgelopen jaren hoor je het woord ‘digital nomad’ steeds vaker. Een digital nomad is een persoon die locatie-afhankelijk werk heeft. Deze mensen werken en reizen de wereld over. Om te werken hebben deze personen enkel een internetverbinding nodig. 

In dit artikel vertellen we je 7 banen die je kunt krijgen als digital nomad. Ook vertellen we je met welke zaken je rekening moet houden wanneer je wil gaan leven als digital nomad. Een recruitment bureau kan je helpen aan een baan als digital nomad.

Freelance marketeer of webdesigner 

De meeste mensen die werken als digital nomad zijn zelfstandig ondernemer. Op dit moment zijn de meeste freelancers marketeer of webdesigner. Meestal hebben deze personen een vaste klantenkring waar ze hun opdrachten uithalen. Netwerken is als digital nomad extreem belangrijk. 

Je kan ook aan bureauzijde werken. Dan word je ingehuurd door een groot bureau, doorgaans tegen lagere tarieven. Wel heb je een stuk meer vastigheid. 

Online marketeer 

Een allround online marketeer kan werken waar hij wilt. Je hoeft alleen een internetverbinding te hebben. Vandaar dat dit beroep geschikt is voor digital nomad. Daarnaast is het een sector die al jaren groeit en toekomstig perspectief heeft. 

Softwareontwikkelaar 

Softwareontwikkelaar is een ander goedbetaald beroep dat je over ter wereld kan uitvoeren. Veel digital nomads die werken als softwareontwikkelaar leven in Colombia, Mexico, Portugal of Thailand.

In landen als Thailand en Colombia kun je voor een weinig geld luxe leven. Gemiddeld verdienen mensen in Colombia maar 250 euro per maand. Voor 500 euro kun je al erg luxe leven.

Tekstschrijver/ content marketeer 

Ondanks dat ChatGPT het afgelopen jaar enorm populair is geworden, zijn er meer vacatures dan ooit voor tekstschrijvers en content marketeers. Je kunt dit werk uitvoeren als freelancer, het kan ook in loondienst. Flysome.nl is een remote online marketing bureau waar je in loondienst aan de slag zal kunnen.

Data-analist

Een data-analist verzamelt en analyseert grote hoeveelheden data. Hierdoor kun je belangrijke inzichten krijgen. Ook voor een data-analist geldt, het werk kan overal ter wereld uitgevoerd worden. Daarnaast is er veel vraag naar data–analisten. Je kan dus rekenen op een goed salaris. 

Social media manager

Een social media manager beheert de social media kanalen van een bedrijf. Het is een goedbetaald beroep waar ook in de toekomst veel vraag naar zal zijn. Het is vooral een beroep waar veel ervaring gepaard gaat met een topsalaris. 

Als freelancer kan je 100 euro per uur verdienen. Werk je in loondienst? Dan zal je maandsalaris zo’n 5.000 euro bruto per maand zijn.

Affiliate marketeer 

Een affiliate marketeer promoot producten van externe webshops. Wanneer een bezoeker op een affiliate link klikt en het product koopt, krijgt de website-eigenaar commissie.  Hier kun je duizenden euro’s per maand mee verdienen, dat doet Jari Dohmen van Affiliate Held ook.

Veelgestelde vragen

Waarom zal ik een digital nomad worden?

Als digital nomad heb je ontzettend veel vrijheid. Je kunt werken waar en wanneer je wilt. Mensen met veel ervaring kunnen een goed salaris verdienen.

Wat zijn de nadelen van werken als digital nomad?

Er zitten ook nadelen aan het werken als digital nomad. Je hebt weinig contact met je familie, je moet rekening houden met wetgeving en je hebt een minder goede werk-privébalans.

Inhoudsopgave