Zo gebruik je een bitcoin ATM

We weten allemaal wat een geldautomaat is. Een bitcoin automaat is misschien nog niet bekend onder de Nederlanders. Het is eigenlijk hetzelfde als de traditionele geldautomaat die we al gebruiken om geld te trekken. In dit artikel willen we u toelichten hoe je het best gebruik moet maken van een bitcoin automaat.  

Een bitcoin atm gebruiken 

Om te kunnen handelen in bitcoins met een bitcoin automaat belgië, heb je fiatgeld, een creditcard of een mobiele telefoon nodig. Op de mobiele telefoon moet je een wallet hebben. Je gaat de QR-code met je telefoon scannen. Soms vraagt de ATM om de code in te voeren of jezelf te legaliseren door je identiteitsbewijs te scannen. Dit gebeurt pas bij de transactie van grote bedragen. Vervolgens geef je het gewenst bedrag dat je wilt omwisselen aan in euro’s. Je kunt je telefoon gebruiken om te zien hoeveel bitcoins je hebt gekocht. Bij de pinautomaten waar je fiatgeld moet zetten werkt het anders.  

Fiatgeld als betaalmiddel 

De automaten die fiatgeld accepteren vragen je om het geld in de automaat te stoppen. De tegenwaarde komt dan te zien op je wallet in bitcoins. Als je ervoor kiest om bitcoins te verkopen moet je eerst je bankpas scannen. De ATM gaat het rekeningnummer accepteren en je ontvangt een bon of QR-code op het scherm. De code scan je met je mobiel en je geeft dan het bedrag dat je wilt verkopen aan in bitcoins. U zult dan een bevestiging ontvangen dat het geld op je bankrekening is.  

Bitcoin als fiatgeld ontvangen 

Je kunt ook bitcoins in de vorm van fiatgeld pinnen. Hiervoor moet je de geld opnemen opties kiezen en vervolgens het aantal bitcoins toetsen die je wilt omwisselen. Je scant de QR-code met je telefoon nadat je de wallet hebt opengemaakt. Als laatst stuur je het aantal bitcoins naar het adres.

Inhoudsopgave