Als online marketeer de wereld rond? Lees deze tips & tricks!

Heb je er ooit van gedroomd je baan op te zeggen, je leven in een rugzak te stoppen en op pad te gaan? Zo ja, dan ben je niet de enige. Het mooie van deze levensstijl is dat je, zolang je een internetverbinding hebt, overal ter wereld kunt werken. En ja, als online marketeer is reizen een van de beste dingen die je voor je bedrijf kunt doen. Het zien van nieuwe plaatsen en het ontmoeten van nieuwe mensen kan je een frisse kijk op je werk geven en je helpen nieuwe ideeën op te doen. En dat niet alleen, het is ook een geweldige manier om te netwerken en relaties op te bouwen met andere bedrijven in je branche, waar ook ter wereld. Hier zijn enkele tips over hoe je als online marketeer het meeste uit je digital nomad bestaan kunt halen. Wij zijn super enthousiast om jou hier meer over te vertellen! 

Plan je reis van tevoren

Als je hoopt op een wereldreis terwijl je werkt, is het belangrijk om je reis van tevoren te plannen. Zo voorkom je mogelijke problemen in de toekomst en haal je het meeste uit je tijd in het buitenland. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je paspoort up-to-date is en dat je alle benodigde visa voor het land van bestemming hebt. Het is ook een goed idee om onderzoek te doen naar de kosten van levensonderhoud in het land van je keuze en een budget op te stellen. Daarnaast is het belangrijk om een goed plan te hebben voor hoe je geld gaat verdienen terwijl je reist. 

Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken voordat je je avontuur begint: 

  1. Investeer in een goede (refurbished) laptop en zorg dat die altijd in je handbagage zit. Dit is essentieel om onderweg te kunnen werken. Koop een draagbare oplader voor je telefoon en andere apparaten. Zo blijf je verbonden, ook als er geen stopcontacten beschikbaar zijn.
  2. Blijf georganiseerd met een reisplanner of app. Dit zal je helpen om je reisschema bij te houden en ervoor te zorgen dat je geen belangrijke afspraken of deadlines mist.
  3. Gun jezelf de tijd. We denken vaak dat we meteen aan de slag kunnen op plaats van bestemming, maar niets is minder waar. Cultuur, tijdsverschil enzovoort maken het vaak wat lastiger om meteen te starten. Dus gun jezelf wat dagen om te acclimatiseren. 

Stel een schema op

Werken als digital nomad kan een geweldige manier zijn om de wereld te zien en een avontuurlijk leven te leiden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat werken onderweg nog steeds werk is. Om succesvol te zijn is het belangrijk om een werkschema te hebben en je daaraan te houden. Structuur aanbrengen helpt je georganiseerd en geconcentreerd te blijven, en het helpt je ook je tijd optimaal te benutten. Natuurlijk zullen er dagen zijn waarop je zin hebt om de regels te overtreden en uit te slapen of een spontaan uitstapje te maken. Maar voor het grootste deel zal het volgen van een schema je helpen op schema te blijven en productief te zijn. 

Netwerken, netwerken, netwerken

JA! Netwerken is een van de belangrijkste vaardigheden die je als digital nomad in de online marketing kunt hebben. Waarom? Omdat het je in staat stelt contact te leggen met andere gelijkgestemden die ook doen wat jij doet – hun bedrijf runnen vanaf elke plek ter wereld. Als je netwerkt, creëer je mogelijkheden voor fijne samenwerkingen. En laten we eerlijk zijn, als digital nomad is groei van je bedrijf essentieel voor je succes. Dus als je succesvol wilt zijn als digital nomad in online marketing, begin dan vandaag nog met netwerken op je reisavonturen. 

Kies werk wat je leuk vindt!

Oh, het is zó verleidelijk om je laptop vroegtijdig dicht te klappen en een plons in het zwembad te nemen. En zeker als je werkzaamheden uitvoert die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Als online marketeer is het belangrijk om je te concentreren op de taken die je leuk vindt en de rest uit te besteden. En zeker op wereldreis, omdat uitstelgedrag verleidelijk is. Wil je bijvoorbeeld beter gevonden worden met je website, maar ligt jouw passie toch echt bij social advertising of Google Ads? Linkbuilding uitbesteden kan ook op reis, zodat jij lekker kunt blijven doen waar je gelukkig van wordt. Je zult veel productiever zijn als je werkt aan taken die je leuk vindt. En laten we eerlijk zijn, marketing kan veel werk zijn! 

In dit artikel hebben we je een aantal fijne tips gegeven om het meeste uit je digital nomad bestaan als online marketeer te halen. Plan je reis goed vooraf (en gun jezelf wat vakantie de eerste dagen), probeer structuur aan te houden, geniet van het netwerken met gelijkgestemden en niet geheel onbelangrijk: doe werk wat je leuk vindt! We wensen je veel plezier op je volgende digital nomad avontuur!

Inhoudsopgave