Emigreren naar Medellín

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Medellín te emigreren.

Medellín is een prachtige stad die veel te bieden heeft, en ik weet zeker dat je het er naar je zin zult hebben. Om te emigreren moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Allereerst heb je een geldig paspoort en een Colombiaans visum nodig. Je moet ook een bewijs van inkomen kunnen overleggen en kunnen aantonen dat je over de middelen beschikt om in je levensonderhoud te voorzien terwijl je in Colombia woont.

Tenslotte moet u kunnen aantonen dat u een legitieme reden heeft om naar Medellín te willen verhuizen. De meest voorkomende redenen zijn werk- of familiegerelateerd, maar ook andere redenen kunnen worden geaccepteerd. Als u aan al deze voorwaarden kunt voldoen, dan zou het emigratieproces relatief eenvoudig moeten zijn.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Sanne. Ik ben twee jaar en 13 weken geleden naar Medellín verhuisd met mijn man en onze twee dochters. Ik hou van online winkelen, voetballen en wandelen. Ik breng ook graag tijd door met mijn familie en vrienden, maar ik moet toegeven dat ik een beetje een huismus ben. Ik kom oorspronkelijk uit Nederland, dus ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik een beetje een gekke Europeaan ben!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.