Eten en drinken in Medellín

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Medellín is natuurlijk de gastronomie.

Bijna iedereen die Medellín bezoekt zal uiteindelijk honger of dorst krijgen. Het goede nieuws is dat er genoeg geweldige plekken zijn om te eten en te drinken in deze bruisende stad. Van traditionele Colombiaanse gerechten tot de internationale keuken, u zult zeker iets van uw gading vinden. En met een indrukwekkend aanbod aan bars en nachtclubs, zul je ook nooit dorstig worden.

Dus lees verder voor onze aanbevelingen van de beste plekken om te eten en te drinken in Medellín! De Paisa keuken staat bekend om zijn stevige gerechten, en het meest populaire gerecht in Medellín is bandeja paisa. Dit gerecht bestaat uit rijst, bonen, arepa, chorizo, hogao (een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden), avocado, en varkens- of rundvlees.

Een ander populair gerecht in Medellínis ajiaco medellinense. Deze soep wordt gemaakt van kip, aardappelen, maïskolf, guascas (een soort kruid), en room. En als je op zoek bent naar iets lichters maar nog steeds smaakvol, bestel dan een tibio, een broodje gevuld met gegrilde kip of rundvlees met daarop gesauteerde uien en tomaten.

Een maaltijd in een typisch restaurant in Medellin kost tussen de 5 en 15 dollar per persoon, afhankelijk van wat u bestelt.

Als u op zoek bent naar betaalbare en heerlijke lokale gerechten, raad ik u aan een "bandeja paisa" te proberen. Een bandeja paisa is een traditioneel Colombiaans gerecht dat bestaat uit rijst, bonen, varkensvlees, chorizo, bakbananen, avocado en een gebakken ei. Het is meestal genoeg eten voor twee personen.

Een andere geweldige optie is de "Ajiaco Santafereño" soep. Deze soep wordt gemaakt met kip, drie soorten aardappelen, maïskolf en Guascas (een soort kruid).

Als je van eten houdt (of zelfs als je dat niet doet), dan is Medellín de perfecte bestemming. Er is hier voor elk wat wils, en ik garandeer u dat u een gerecht van uw gading zult vinden. Het enige probleem? Het kan zijn dat u tijdens uw verblijf een paar kilo aankomt! Bedankt voor het lezen, en bon appétit.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.