Gezondheidszorg op Bali

Onverwachts kan iets gebeuren maar het is zeker niet leuk als je je in het buitenland bevindt. Een goede voorbereiding is daarom van belang en niet alleen over hoeveel geld je moet hebben. Het is goed om informatie over de bestemming door te nemen voordat je ernaartoe gaat. Gezondheidszorg is hierbij een belangrijke om te controleren. Binnenkort reis je af naar Bali. Hoe zit het daar met de gezondheidszorg?

Een goede reisverzekering

Zoals eerder gezegd is een goede voorbereiding voor je reis van belang. Daarbij hoort het afsluiten van een goede reisverzekering die de kosten dekt voor een mogelijke repatriëring. Als je in Bali zelf geneeskundige hulp opzoekt, zul je er contant voor moeten betalen. Als je opgenomen moet worden in het ziekenhuis of dringende behoefte hebt aan medisch-specialistische zorg, is het beste dat je kunt doen contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij.

De Corona Pandemie

Momenteel raast de Corona Pandemie. Aanbevolen is dan ook reisadviezen over Bali en COVID-19 maatregelen op te volgen. Zo ben je op de hoogte bent van alle maatregelen die gelden in Bali.

Ziekenhuizen versus privéklinieken

Er zijn huisartsen in de steden die je kunt bezoeken. Hotels beschikken doorgaans ook over een hoteldokter. Ziekenhuizen tref je aan in de grotere steden van Bali. De ervaring is dat privéklinieken betere zorg verlenen dan ziekenhuizen. Verder is toegang tot gezondheidszorg buiten de grotere steden moeilijker. Dorpen beschikken wel over gezondheidscentra.

De reisapotheek

Handig is als je een reisapotheek meeneemt. Nooit eerder van gehoord? Het is een compacte voorraad aan verbandjes en geneesmiddelen voor zelfzorg. Zo voorkom je dat je direct aangewezen bent op de lokale apotheek of drogisterij in Bali. Dit kan vooral lastig zijn als je lokale taal niet machtig bent.

Speciale geneesmiddelen

Sommige mensen moeten regelmatig speciale geneesmiddelen innemen zoals ADHD-middelen, krachtige pijnstillers en slaappillen. Voor deze mensen is het aangeraden te reizen met hun geneesmiddelen en een medische verklaring van hun arts of specialist.

Voorkom ziekte

Voorkomen is beter. Volg de adviezen voor inentingen, gebruik liever water uit flessen, poedermelk, goed bereid voedsel en vers fruit. Zwem niet in zoetwater vanwege risico voor bilharzia en vermijd contact met zoogdieren vanwege risico voor hondsdolheid in Bali.

Tot slot beschikt Bali wel over goede gezondheidszorg, vooral in de grotere steden. De dorpen zijn beperkt tot gezondheidscentra. Over het algemeen verlenen privéklinieken de beste zorg. Belangrijk is dat je een goede reisverzekering afsluit waarbij repatriëring goed geregeld is in geval van dringende ziekenhuisopname of medisch specialistische hulp. Veilige reis!

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]