Het staken van vastgezette crypto’s – Dit is van belang

Als we het hebben over crypto staken gaat het om het vasthouden van cryptocurrency om het netwerk te ondersteunen en te versterken. Je krijgt voor het vasthouden een beloning. Deze beloning kan gezien worden als een rente. Door te staken creëer je een passief inkomen.  

Wat is staken?

Als je een trouwe crypto handelaar bent weet je al om en bij hoe het eraan toe gaat in de cryptocurrency wereld. Tegenwoordig kun je ook crypto staken. Stake crypto is al een geruime tijd aan het toenemen aan populariteit. Inruil voor het vasthouden van cryptocurrency krijg je rente als beloning. Door cryptocurrency te staken wordt het netwerk verbeterd en ook ondersteund. Daarnaast wordt de schaalbaarheid vergroot. Nadelig is dat je crypto dat je hebt vastgehouden niet meer kunt uitgeven. Je kunt er ook niet meer mee handelen in crypto. Hoe langer je crypto staked hoe meer kans je maakt om de nieuwe block validator te worden.  

Welke crypto kun je staken?

Helaas kun je niet alle cryptocurrencies staken. Crypto kunnen gestaked worden bij exchanges zoals Bitvavo, Binance, Coinbase, Crypto.com en BlockFi. Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland. Hier kun je tot wel 10.5 % aan rente verdienen per jaar. Zoals er eerder is aangehaald kun je niet alle cryptocurrency staken. Cryptocurrency die wel gestaked kunnen worden zijn onder andere Tezos, Komodo, QTUM, Decred, ICON, ZCoin, PIVX, Ethereum en Cardano. Om crypto te staken is het van belang dat je je houdt aan de regels en voorwaarden van staken. 

Het is van belang dat de blockchain gebruik maakt van de Proof-of-Stake protocol. Voor elke exchange gelden er andere voorwaarden. Over het algemeen is het belangrijk dat de wallet 24/7 online beschikbaar is. De wallet moet een ondersteuning zijn voor de staking. In de meeste gevallen moeten de munten al een aantal dagen gestaked worden voordat je een beloning ontvang. Tot slot kan er een minimale staking aantal zijn. 

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]