Klimaat in Medellín

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Colombia is Warm heel jaar door. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Medellín voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Medellín gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Medellín. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Medellin? Het weer in Medellin is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Medellin weer.

Medellin heeft een gematigd klimaat met een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius. De stad kent twee seizoenen: een droog seizoen van december tot maart, en een nat seizoen van april tot november.

Door zijn ligging in het Andesgebergte is Medellin koeler dan andere steden in Colombia. De stad wordt dan ook vaak la ciudad de la eterna primavera (de stad van de eeuwige lente) genoemd. Dat komt omdat de temperatuur er zelden onder het vriespunt daalt en er meestal veel zon is.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.