Kosten en praktische tips voor visums Indonesie

Voor een reis naar het buitenland heb je enkele documenten nodig. Voor een reis naar Indonesië, zoals naar het populaire Bali, heb je sowieso je paspoort en visum nodig. Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen zodat je niet in de problemen komt op de luchthavens. Er zijn voorwaarden die gelden voor je paspoort en voorwaarden die gelden voor je visum. Als het doel van je reis vakantie is, dan heb je een toeristenvisum nodig. Hoe zit dat allemaal in elkaar?

Het paspoort

Uiteraard heb je voor elke reis een geldig paspoort nodig. Voor een reis naar Bali, Indonesië dus, moet je paspoort bij aankomst in Indonesië nog minstens 6 maanden geldig zijn. Verder heb je natuurlijk een visum nodig.

Geen visum nodig

Als toerist heb je geen visum nodig voor verblijf van maximaal 30 dagen, als je het land binnenkomt via een van de 124 door het land aangegeven grensposten. Dit zijn luchthavens, zeehavens en landsgrenzen. Je kunt deze locaties online vinden en nagaan. Je ontvangt een verblijfsvergunning in Indonesië bij aankomst voor 30 dagen en deze kun je niet verlengen. Je kunt het ook niet laten omzetten naar een andere vergunning.

Wel visum nodig

Kom je het land binnen via een andere grenspost dan de 124 genoemde, dan zul je wel een toeristenvisum moeten kopen. Dit kost $ 35, is 30 dagen geldig en je kunt het wel eenmalig verlengen bij het immigratiekantoor.

Visum voor langer dan 30 dagen

Wil je langer dan 30 dagen verblijven in Bali dan kun je een visum voor 60 dagen bij de Indonesische ambassade in Den Haag aanvragen. De aanvraag kun je online doen. Een toeristenvisum voor maximaal 60 dagen is 90 dagen geldig en kost rond de € 50. Het is niet mogelijk dit visum te verlengen. Je kunt dit ook in orde maken in Indonesië zelf, maar het gaat je meer kosten. Bovendien verlies je uren aan tijd bij het immigratiekantoor te Denpasar.

Alles welbeschouwd is het aangeraden je documenten volledig in Nederland in orde te maken voordat je afreist naar Bali. Een toeristenvisum voor 30 dagen vakantie heb je niet nodig als je het land binnenkomt via de 124 door Indonesië aangegeven grensposten. Voor langer verblijf kun je als toerist liever een visum voor 60 dagen regelen bij de Indonesische ambassade in Den Haag. Dit kan online en bespaart je veel tijd en geld dan wanneer je het in Indonesië in orde moet maken. Veel reisplezier!

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]