Op deze manier kun je het meest ontspannen werken

In Nederland werken we gemiddeld 31 uur per dag, ondanks dat dit minder is dan hoe een gemiddelde werkweek eruit ziet in Europa, is het alsnog belangrijk om dit zo ontspannen mogelijk te doen. Op het moment dat je namelijk veel stress hebt, of je niet prettig voelt. Dan zal dit je tegen gaan werken wat betreft de productiviteit. In deze blog geven we je daarom de beste tips, om zo ontspannen mogelijk te kunnen werken. Veel success!

Maak een planning

Het klinkt zeer waarschijnlijk heel erg makkelijk ‘effetjes een planning maken, met wat ik ga doen. En dan loopt alles super gestroomlijnd.’ Helaas is dat in de praktijk niet zo. Een planning maken waarvan je weet dat die realistisch is, gaat nog niet zo makkelijk. Je bent namelijk dusdanig ingesteld dat je zoveel mogelijk werk wilt doen. Hierdoor ga je jezelf teveel werk geven, waardoor je planning niet lekker loopt. Wees daarom eerlijk tegenover jezelf. Als je weet dat je een mindere dag hebt, geef jezelf dan niet de moeilijkste opdracht van die week. Ondanks dat je hem moet maken, kun je hem prima één dagje uitstellen.

Creëer een ontspannen werkomgeving

Heb je een kantoorbaan? Dan mag je best een gezegend mens zijn. Hierdoor heb je namelijk de mogelijkheid om je eigen plekje te kunnen creëren. Maak hier dan ook gebruik van. Voel je je niet prettig? Neem dan bijvoorbeeld persoonlijke spulletjes mee, doe die in een kistje waardoor je altijd alles netjes kunt opbergen. Ook kan het helpen om plantjes op je bureau hebt. Onderzoek wijst namelijk uit dat dit beter is voor je concentratie. Zorg ook ervoor dat je de juiste zithouding hebt tegenover je scherm. Als je acht uur achter een scherm zit, kun je snel last krijgen van je rug en nek. Met oortjes of een koptelefoon werken kan ook ontspannend zijn, hiermee kun je zachtjes luisteren naar muziek of een podcast.

Neem regelmatig pauzes

Ben je van 08.30 uur tot 17.00 uur op kantoor? De kans is dat groot dat je maximaal één half uur per dag officiële pauze hebt. Gebruik die pauze dan ook zo goed mogelijk. Blijf niet achter je bureau zitten met je boterhammen. Maar ga eventjes naar buiten. Maak een wandeling door de buurt, of ga gezellig naar het terras met je collega’s. 30 minuten klinkt weinig, maar je kunt voldoende doen om eventjes volledig af te schakelen van je werk. Daarnaast is het ook belangrijk om tijdens het werken even vijf minuten af te schakelen, staar eventjes naar buiten zonder ergens aan te denken. Dit zal ervoor zorgen dat je naderhand weer voldoende concentratie hebt voor je opdracht.

Ontspan na het werk

Op het moment, dat je de deur uit loopt bij werk moet je het zoveel mogelijk achter je proberen te laten. Je werk mee nemen naar huis is namelijk niet de bedoeling – tenzij je natuurlijk eigen baas bent, dan is het wel zo handig. Ga na het werken lekker sporten, eten met vrienden en familie, of gun jezelf ontspanning door heerlijk in bad te gaan, of door de douchedeuren te sluiten en te ontspannen onder de regendouche. Dit alles zal ervoor zorgen dat je goed uitgerust kunt beginnen aan de volgende werkdag.

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]