Vaccinaties voor naar Bali

Als je van plan bent op reis te gaan, moet je je laten inenten voor bepaalde bestemmingen. Het inenten is belangrijk ter voorkoming van infectieziekten. Er zijn vaccinaties die verplicht gesteld worden door het land van bestemming. En afhankelijk van je bestemming voor vakantie, word je geadviseerd door de huisarts waartegen je je nog meer zou kunnen inenten. Heb je als bestemming voor de volgende reis Bali? Waartegen moet je je dan laten inenten zodat je een prettige reis hebt? Welke adviezen zijn er nog meer voor jou vanuit de artsen?

Verplichte vaccinatie voor een reis naar Bali

Bali zelf stelt een gelekoortsvaccinatie verplicht voor reizigers die afkomstig zijn uit gebieden waar gele koorts voorkomt. In Afrika en Zuid-Amerika komt gele koorts voor. Reis je dus vanuit Nederland af naar Bali via Afrika dan is het verplicht dat je ingeënt bent tegen gele koorts. Daarnaast zijn er adviezen voor inentingen tegen ziekten die voorkomen in Bali.

Inentingen op advies voor Bali

Er zijn verschillende inentingen waarover je geadviseerd wordt voor je reis naar Bali. Er zijn vaccinaties waarover je altijd geadviseerd wordt. Doet er niet toe hoelang je zult verblijven. En dan zijn er vaccinaties waarover je geadviseerd wordt als je langer dan 3 maanden zult verblijven.

Inentingen waarover je altijd geadviseerd wordt voor een reis naar Bali zijn onder andere vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio. Verder nog over vaccinaties tegen Hepatitis A en BMR. Over laatstgenoemde word je alleen geadviseerd als je geen mazelen hebt gehad of nooit ingeënt bent tegen de mazelen.

Dan zijn er nog vaccinaties waarover je geadviseerd wordt wanneer je langer dan 3 maanden zult verblijven in Bali. Dit zijn vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Japanse encefalitis, en Rabiës. Maar ook bij een verblijf van korter dan 3 maanden kun je geadviseerd worden je te laten inenten tegen deze ziekten. Dit hangt af van het persoonlijk advies van de arts naar jou toe.

Tenslotte ga je op reis voor je plezier, voor een leuk avontuur en om te ontspannen. Beschikken over verplichte vaccinaties en je laten adviseren over additionele vaccinaties dragen zeker bij hieraan. Reis je af vanuit een land met gele koorts naar Bali, dan voorkom je dat aan jou toegang geweigerd wordt. Inentingen tegen difterie, tetanus, polio, Hepatitis A en BMR word je altijd over geadviseerd. Zo voorkom je onnodig ziek worden tijdens je reis en kom je gezond weer thuis.

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]