Waar moet de smartphone van een digital nomad aan voldoen?

Als digital nomad leef je met weinig bezittingen. Je leeft een flexibel leven, en daar hoort weinig baggage bij die je in je vrijheid beperkt. Maar een aantal zaken is natuurlijk onmisbaar. Bijvoorbeeld een goede laptop, maar zeker ook een smartphone die je optimaal dient in je gekozen leven. Waar moet de smartphone van een digital nomad bij voorkeur aan voldoen?

Satteliettelefonie

Een feature om naar uit te kijken bij de nieuwe generatie smartphones, is de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van satteliettelefonie. In verre oorden is de dekking van het mobiele netwerk niet zo compleet als in Nederland, en dan is het fijn als je ook de mogelijkheid hebt om zonder die dekking in contact met de wereld te staan. Google bouwt dit in in Android 14 en naar verluid is de nieuwe Samsung S23 erop voorzien om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Snelladen

Als digital nomad ben je mogelijk vaak aan het reizen. Mogelijk overnacht je in hostels waar je de voorzieningen deelt met anderen. Dan wil je je telefoon kunnen opladen wanneer je daar de kans toe ziet. Het liefst heb je dan dat je telefoon snel helemaal volgeladen is. Daarom kun je het beste een telefoon uitzoeken die snelladen op een hoog wattage heeft, zodat hij mogelijk al binnen een uur helemaal opgeladen kan zijn. Daar heb je dan wel ook een passende oplader bij nodig, en die wordt niet altijd meer meegeleverd.

Lange batterijduur

Omdat de mogelijkheden om op te laden niet altijd overal voorhanden zijn en je veel op pad of onderweg bent, wil je wel zo lang mogelijk op ondersteuning van je smartphone kunnen vertrouwen. Daarom is het van belang dat het toetsel beschikt over een grote accu met een lange batterijduur waar je het gemakkelijk een hele dag op kunt volhouden. Die lange batterijduur is een samenspel tussen accucapaciteit, processor en andere hardware die mogelijk veel batterij vreet. Zoek daarom goed uit wat daadwerkelijk de batterijprestaties zijn van de telefoon die je op het oog hebt.

Uitstekende camera’s

Mogelijk leef je als digital nomad omdat het reizen een onderdeel van je werk is. Dan wil ook mooie beelden kunnen verzamelen ter plekke als onderdeel van je werk. Het is niet heel praktisch om dat met een losse camera te moeten doen, omdat dit extra baggage is en nóg iets is dat gestolen kan worden. Dit terwijl er smartphones zijn waarmee je uitstekende foto’s kunt maken. Daar moet je je telefoon dan wel op uitzoeken en erin willen investeren, want het betreft doorgaans de dure modellen. Gelukkig is het vaak een complete ‘package’ met lange batterijduur en snelladen.

Belangrijk is om je smartphone goed te verzekeren tegen diefstal en schade (in het buitenland). Op het moment dat je zonder komt te zitten, kost het immers een flinke smak geld om een nieuwe te kopen. De meesten van ons kunnen dat niet zomaar even ophoesten, en dat geldt net zo goed voor de gemiddelde digital nomad. Dan is het fijn als je niet het hele bedrag uit eigen zak hoeft te betalen en daardoor mogelijk zelfs een tijd zonder telefoon komt te zitten, want dat kun je je eigenlijk niet echt permitteren.

Inhoudsopgave