Wat kost het leven op Bali?

Reizen is leuk en spannend. De warme tropen hebben jouw aandacht met een overvloed aan natuurschoon en prachtige stranden. Jouw volgende bestemming is het mooi eiland Bali dat deel uitmaakt van de Indonesië archipel. Je bent er nog nooit geweest. Daarom wens je informatie over wat het kost om er rond te komen. Hoeveel geld moet je op zak hebben voor een reis naar Bali?

Verblijfskosten

Kamers kosten tussen € 200 en 500. Voor een hotelkamer betaal je tussen € 30 en 70 per nacht. Er zijn luxe villa’s met mooie kamers beschikbaar voor € 350 – 500 per maand. Het voordeel hiervan is dat schoonmaak en perfecte WiFi inbegrepen zijn. Het kan ook heel goedkoop tot zelfs € 10 voor een kamer. De ligging van jouw verblijf tot het centrum speelt dan een rol voor het tarief.

Transportkosten

Een taxiritje van 5 min kost al € 4. Uber en Grab zijn er ook, maar mogen niet overal naartoe vanwege een taxi monopolie. Uber en Grab zijn goedkoper maar vragen soms meer dan afgesproken was. Om jezelf dit te besparen, kun je beter een scooter huren voor slechts € 45 per maand. Tanken kost je per maand max. € 15 want brandstof is heel goedkoop in Bali. En zo kom je overal terecht. Hou er wel rekening mee dat je niet verzekerd bent zonder motorrijbewijs.

Eten en drinken

Je hebt in Bali prima keuze uit lekker Westers eten en lekker lokaal eten. Westers eten is duurder dan lokaal eten. Maar is toch goedkoper dan zelf zorgen voor de pot. Ontbijt kost ongeveer € 2 en overige gerechten € 4 tot € 5. Lokaal gerechten kosten ongeveer € 1.80. Hou rekening ermee dat de meeste restaurants 10 % sales tax en 5% service tax in rekening brengen. Alcoholische dranken zoals wijn en cocktails kosten doorgaans € 5 per drankje. Per dag per persoon dus ongeveer € 15 aan consumptie.

Leuke dingen

Een dagtrip met de taxi kun je best lokaal regelen en kost € 30. Verder kun je ook heerlijk surfen. Voor beginners kosten de lessen € 20 per 2 uur. De ervaren surfer huurt een board al voor € 3 per 2 uur.

Uiteindelijk kost een luxe verblijf op Bali voor een maandje ongeveer € 1000. Je verblijft in een luxe kamer, er is goede WiFi en schoonmaak is inbegrepen. Verder kun je dagelijks uiteten en blijft er zeker nog wat over voor leuke dingen. Fijne reis!

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]