Welke reisverzekering heeft een digital nomad nodig?

Steeds meer werk kan gedaan worden zonder dat je op een vaste locatie hoeft te zijn. Dat betekent dat je twee zaken die je anders gescheiden van elkaar deed, nu op hetzelfde moment kunt doen: werken en reizen. Steeds meer mensen dromen van een werkend, nomadisch bestaan. Het enige wat je nodig hebt, zo wordt vaak gezegd, is een laptop en een goede internetverbinding en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Toch is dit niet waar. Je hebt namelijk ook een goede reisverzekering nodig. Gaat er namelijk een keer iets mis terwijl je op reis bent, dan kun je hierdoor behoorlijk in de problemen komen wanneer je geen goede verzekering hebt. Wij laten je daarom zien welke reisverzekering het beste past bij iemand die als digital nomad de wereld over trekt. 

Waarom een reisverzekering?  

Wanneer je niet op een vaste locatie hoeft te werken, kan het interessant zijn om je in een land te vestigen waar je lage woonlasten hebt, terwijl je toch een mooi inkomen verdient via je online werk. Echter, in landen waar de leefkosten laag zijn, zijn de zorgkosten vaak heel hoog. Het is daarom altijd belangrijk om te zorgen dat je een goede reisverzekering afsluit. Gaat er een keer iets mis tijdens je reis, dan kun je altijd een beroep doen op je verzekeraar. Deze kan je helpen om de bijkomende kosten te dekken die je zorgverzekeraar niet uitbetaalt wanneer je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ook kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je verzekeraar een overnachting gaat financieren, omdat jij je verbinding niet kon halen, of omdat je bagage kwijtgeraakt is. Een ongeluk zit in een klein hoekje als je op reis bent en daarom is het van belang om een goed vangnet te creëren. Dat doe je het beste met een reisverzekering op maat.  

Hoelang ga je? 

Sommige digital nomads gaan eens per jaar een paar maanden op vakantie, dit is de toegestane periode. Anderen gaan juist meerdere keren per jaar op reis. In het tweede geval kun je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering van Univé. Je hoeft dan namelijk niet iedere keer weer opnieuw een verzekering af te sluiten, omdat je altijd over een goede reisverzekering beschikt. Ga je maar eens per jaar een paar weken naar het buitenland, dan heb je voldoende aan een kortlopende verzekering die enkel geldig is op het moment dat je op vakantie bent. 

Maak je verzekering op maat

Het is belangrijk om een reisverzekering op maat te maken. Zorg er daarom voor dat je de aanvullende verzekeringen goed bekijkt. Ben je van plan om buiten Europa te gaan reizen? Neem dan een aanvullende verzekering. Wil je je geld extra laten verzekeren? Ook dat is mogelijk wanneer je een aanvullende polis neemt. Bang dat dit in de kosten gaat lopen? Wees niet bevreesd want bij de meeste verzekeraars krijg je een mooie pakketkorting als je meerdere polissen afsluit. Zo ga je goed verzekerd op reis en heb jij een goed vangnet voor wanneer er eens iets misgaat. Veel plezier! 

Picture of Arine
Arine

Ik ben Arine, een enthousiaste reiziger en blogger voor Digitalnomad.nl die zich richt op de behoeften van digitalnomads en reizigers. Door mijn eigen uitgebreide reiservaringen deel ik waardevolle inzichten, tips en inspiratie voor anderen die graag de wereld verkennen terwijl ze werken. Mijn blogs behandelen uiteenlopende onderwerpen, van de beste reisbestemmingen en werkplekken tot praktische adviezen over het leven als digitalnomad. Mijn doel is om lezers te helpen een evenwichtige en avontuurlijke levensstijl te creëren. Naast reizen geniet ik van fotografie, nieuwe culturen ontdekken en het maken van herinneringen die een leven lang meegaan.

Inhoudsopgave