Welke tijd van het jaar kun je het beste naar Bali komen?

Binnen blijven is absoluut geen activiteit voor op reis gaan. Je wilt leuke dingen doen, mooie plekken zien en uiteten. Het is daarom goed als je weet welke periode van het jaar geschikt is voor de bestemming die je in gedachten hebt. Tropisch eiland Bali behorende tot de Indonesische archipel is een prachtige reisbestemming. Maar gedurende welke periode van het jaar kun je het best ernaartoe gaan?

Het weer

Vrijwel de belangrijkste factor als het gaat om een reis maken naar Bali. Het eiland kent de droge tijd en de regentijd. Minder aangenaam in de regentijd om te reizen naar Bali, maar er zijn dan minder toeristen. De prijzen zijn dan ook minder hoog. Als je liefhebber bent van zulk weer is het voor jou dan eigenlijk de beste periode. Die periode wordt gevormd vanaf november tot en met maart. In april vangt de droge tijd aan en duurt tot ongeveer oktober. Voor de meeste mensen de prettigste periode om ernaartoe te reizen.

Piekseizoen en laagseizoen

Bali is gericht op toerisme en kent ook een piekseizoen en een laagseizoen. Hou je van drukte dan is het piekseizoen aan te bevelen voor jou. Dat wordt gevormd door de maanden juli en augustus. Wens je minder drukte dan vormen de maanden november tot en met maart de beste periode voor jou. Het is dan wel regentijd, maar er zijn dan minder reizigers. Vermijd je toch liever ook de regen dan zijn april en mei de prettigste maanden.

De meest aangename reistijd

De droge tijd op Bali wordt beschouwd als de meest geschikte periode om ernaartoe te reizen. Deze periode valt in de maanden april tot en met oktober. Maar hierbinnen zit ook het piekseizoen, juli en augustus. De prijzen zijn dan ook het hoogst gedurende deze 2 maanden. Dus voor een reis naar Bali gedurende de droge tijd met mooie tarieven, vermijd je de maanden juli en augustus.

Tot besluit is de droge tijd voor de meeste mensen het leukst voor een reis naar Bali. Hou rekening met het piekseizoen hierbij, juli en augustus. April en mei zijn eigenlijk de leukste maanden want dan heb je de overgang van de regentijd naar de droge tijd. En je hebt dan niet te maken met het piekseizoen. Bovendien vormen deze maanden niet de drukste maanden op het eiland. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt, want het is een drukbezocht eiland. Veel plezier!

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]