Werken als digital nomad in Portugal

Overweeg je om een digital nomad te worden en te gaan werken in Portugal? Dan vind je het vast fijn om te horen dat Portugal een uitstekende keuze is voor iedereen die wil wonen en werken in het buitenland. Met zijn betaalbare kosten van levensonderhoud, bruisende steden en prachtige landschappen heeft Portugal digital nomads veel te bieden.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en tevens één van de populairste steden voor digital nomads. De stad heeft een levendige sfeer met veel gezellige bars, restaurants en cafés. Ook heeft Lissabon een goed ov-netwerk en een snelle internetverbinding. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud in Lissabon betaalbaar en er zijn veel coworking spaces en cafés waar je je werk als digital nomad gedaan kunt krijgen. 

Een aantal populaire coworking spaces in Lissabon zijn:

  •  Bricks Coworking Space: Deze coworking ruimte ligt in het hart van Lissabon en biedt verschillende lidmaatschap opties aan.
  •  Parede Arroios: Parede Arroios is een coworking ruimte die flexibele lidmaatschapsplannen, kortingen voor langdurig verblijf en een reeks voorzieningen zoals vergaderzalen en ruimte voor evenementen biedt. 
  • The Base: The Base is een coworking ruimte die zich richt op digital nomads en ondernemers. The Base biedt een scala aan lidmaatschap opties, waaronder dagkaarten, maandelijkse lidmaatschappen en jaarlijkse lidmaatschappen.

Porto

Porto is de tweede grootste stad van Portugal en een andere populaire bestemming voor digital nomads. De stad heeft een ontspannen sfeer en staat bekend om zijn mooie architectuur en prachtige uitzichten. De kosten van levensonderhoud in Porto zijn ook betaalbaar en net zoals in Lissabon vind je hier veel coworking spaces.

Een aantal populaire coworking spaces in Porto zijn:

  • Boomerang
  • Share
  • Factory

Een aantal populaire banen voor digital nomads die werken in Portugal zijn:

Web Ontwikkelaar: Als web developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van websites. 

Grafisch Ontwerper: Als grafisch ontwerper ben je verantwoordelijk voor het maken van grafische ontwerpen voor websites, logo’s en ander marketing materiaal. 

SEO-specialist: Als SEO specialist ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van websites voor zoekmachines. 

Bovenstaande banen zijn perfect voor digital nomads, omdat het op afstand kan worden gedaan vanuit elke plek in de wereld. 

Hoe dan ook, of je nu op zoek bent naar een levendige sfeer of een ontspannen omgeving, Portugal heeft digital nomads veel te bieden. Als je overweegt om een digital nomad te worden, is Portugal een uitstekende keuze.

Table of Contents

Meer informatie

[zb_mp_link1]
[zb_mp_link2]
[zb_mp_link3]
[zb_mp_link4]
[zb_mp_link5]
[zb_mp_link6]
[zb_mp_link7]
[zb_mp_link8]