Kaart Cebu

De kaart van Cebu heeft de vorm van een traan, met de punt naar het noorden. Het eiland ligt in de regio Visayas van de Filipijnen. Het is het dichtstbevolkte eiland van het land, en telt ruim 2 miljoen inwoners. De belangrijkste stad op Cebu is Cebu City, dat ook de hoofdstad van de provincie is. Andere belangrijke steden zijn Mandaue City en Lapu-Lapu City.

Het grootste grootstedelijk gebied op Cebu is Metro Cebu, dat al deze drie steden plus Talisay City omvat. Cebu is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn mooie stranden en schitterende eilanden.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Cebu je het beste verblijft! Ga je vooral naar Cebu om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Cebu is bijvoorbeeld -.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Cebu. 

Met behulp van een plattegrond van Cebu kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.