Kaart Cluj

De kaart van Cluj is eigenlijk heel fascinerend! Het is een van de oudste bewoonde gebieden van Europa, en de stad staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Het centrum van Cluj wordt gedomineerd door een groot plein waar een aantal indrukwekkende kerken en andere historische gebouwen staan.

Als u op zoek bent naar een meer moderne sfeer, kunt u een kijkje nemen in het gebied rond de Botanische Tuinen, dat vol zit met trendy restaurants en bars. En als u van de natuur houdt, moet u zeker een bezoek brengen aan het nabijgelegen Apuseni-gebergte, waar u een aantal prachtige wandelpaden en adembenemende landschappen vindt.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Cluj je het beste verblijft! Ga je vooral naar Cluj om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Cluj is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Cluj. 

Met behulp van een plattegrond van Cluj kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.