Klimaat in Brno

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Tsjechië is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Brno voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Brno gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Brno. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Brno? Het weer in Brno is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Bratislava weer.

Het klimaat in Brno is gematigd continentaal. Dit betekent dat de zomers warm zijn en de winters koud.

De zomers in Brno zijn meestal mild, met gemiddelde temperaturen rond de 23 graden Celsius. Sommige zomerdagen kunnen echter behoorlijk heet zijn, met temperaturen die oplopen tot 30 graden Celsius. De winters zijn koud, met gemiddelde temperaturen rond 0 graden Celsius. De wintertemperaturen kunnen echter nogal variëren, met minimumtemperaturen van -30 graden Celsius.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.