Wonen & werken in Tenerife

Wonen & werken in Tenerife, Spanje als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Spanje wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Tenerife en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

Gezinsvriendelijkheid

Internet

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Rassentolerantie

Inkomsten niveau

Engels niveau

Begaanbaarheid

Verkeersveiligheid

Gezelligheid

Gratis WIFI in de stad

Airconditioning

Vrije meningsuiting

LGBTQ+ vriendelijk

Levenskwaliteit

Plezier

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Opstart score

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Nachtleven

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Vriendelijk voor vrouwen

Digital Nomad Data

Continent

Gemiddelde reistijd

Internet snelheid

Weer

Electriciteit

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Betalen met kaart

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

/ jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Tenerife

Levensonderhoud Digital Nomad

/ maand

Levensonderhoud gezin

/ maand

1 kamer studio (centrum)

/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

/ maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

/ maand

Levensonderhoud local

/ maand

Coworking kosten

/ maand

Avondmaaltijd

Coca-Cola (0.3L)

Koffie

Bier (0.5L)

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Tenerife direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Tenerife en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Tenerife. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Tenerife en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Tenerife. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Tenerife, Spanje geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Spanje spreekt Spaans. Het Engels niveau is over het algemeen .

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Tenerife kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Tenerife kunt doen.

De voordelen van wonen en werken op Tenerife zijn legio! Dit zijn er maar een paar: 1) Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan naast Spanje, met prachtige stranden en een prachtig uitzicht op de oceaan. 2) De kosten van levensonderhoud op Tenerife zijn heel redelijk in vergelijking met andere Europese bestemmingen. 3) Tenerife biedt een breed scala aan buitenactiviteiten, waaronder wandelen, fietsen en surfen. 4) Tenerife heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. 5) Er zijn volop kansen op werk in veel verschillende bedrijfstakken op het eiland. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Spanje zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Spanje en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Tenerife.

De belangrijkste nadelen van wonen en werken op Tenerife zijn de kosten van levensonderhoud en het weer. Tenerife is een zeer populaire plek om te wonen en te werken, dus de kosten van levensonderhoud zijn vrij hoog. Het weer kan ook een nadeel zijn, want het is er het grootste deel van het jaar heet en vochtig. 

Leven, wonen en werken in Tenerife

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Tenerife? Lees dan hier wat Tenerife allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Tenerife voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Spanje? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Tenerife prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Tenerife vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ja! Tenerife is het grootste van de zeven Canarische Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 2.034,38 vierkante kilometer (786,86 vierkante mijl). Het eiland is bergachtig, met een gemiddelde hoogte van 1.016 meter (3.334 voet). Het hoogste punt is de berg Teide, die 3.715 meter (12.198 voet) boven de zeespiegel ligt. Het eiland heeft een subtropisch klimaat, met warme winters en koele zomers. Tenerife is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het ontvangt elk jaar meer dan vijf miljoen bezoekers. Mensen komen naar Tenerife om te genieten van het zonnige weer, de zandstranden en de weelderige landschappen.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl