Wonen & werken in Austin TX

Wonen & werken in Austin TX, Verenigde Staten als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Verenigde Staten wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Austin TX en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.85/5

Gezinsvriendelijkheid

Goed

Internet

79 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

4817 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

4248 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Goed

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Goed

Vriendelijk voor vrouwen

Matig

Digital Nomad Data

Continent

Noord-Amerika

Gemiddelde reistijd

12 dagen

Internet snelheid

79 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Downtown

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

13 %

Populatie

9,500

BBP per hoofd

57808 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Jet Blue

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Austin TX

Levensonderhoud Digital Nomad

4248 USD / maand

Levensonderhoud gezin

6463 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

1630 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

2129 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

5634 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

100 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

185 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

3327 USD / maand

Levensonderhoud local

1847 USD / maand

Coworking kosten

300 USD / maand

Avondmaaltijd

10 USD

Coca-Cola (0.3L)

1.67 USD

Koffie

3.33 USD

Bier (0.5L)

5 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Austin TX direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Austin TX en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Austin TX. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Austin TX en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Austin TX. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Austin TX, Verenigde Staten geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Verenigde Staten spreekt Engels. Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Austin TX kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Austin TX kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Austin TX, waaronder: 1. Een bloeiende economie - met een laag werkloosheidscijfer en een gezonde banenmarkt is Austin een geweldige plek om te werken. 2. Een actief nachtleven en een levendige culturele scene - Austin biedt tal van uitgaansmogelijkheden voor mensen die graag actief zijn en socializen. 3. Een hoge levenskwaliteit - met uitstekende scholen, ruime mogelijkheden voor openluchtrecreatie en een sterk gemeenschapsgevoel is Austin een geweldige plek om een gezin groot te brengen. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Verenigde Staten zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Verenigde Staten en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Austin TX.

Enkele nadelen van wonen en werken in Austin, TX zijn de hoge kosten van levensonderhoud, het gebrek aan openbaar vervoer, en de hete en vochtige zomers. De hoge kosten van levensonderhoud in Austin kunnen voor veel mensen een uitdaging zijn. Bovendien is er geen openbaar vervoer in Austin, dus het kan moeilijk zijn om rond te krijgen zonder een auto. De zomers in Austin zijn ook erg heet en vochtig, wat voor sommige mensen oncomfortabel kan zijn. 

Leven, wonen en werken in Austin TX

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Austin TX? Lees dan hier wat Austin TX allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Austin TX voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Verenigde Staten? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Austin TX prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Austin TX vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Zeker! Wat willekeurige feiten over Austin, Texas: -Austin is de livemuziekhoofdstad van de wereld. -De Universiteit van Texas in Austin is de grootste universiteit van de staat. -Het Driskill Hotel in het centrum van Austin wordt achtervolgd door verschillende geesten, waaronder de geest van Willie Nelson. -Lake Travis, een populaire plek om te zwemmen en te varen, ligt 20 mijl ten westen van Austin. -Het gebouw van de staatskapitool in Austin is gemaakt van roze graniet en werd in 1888 gebouwd. -Om water te besparen tijdens de droogte, zijn veel restaurants in Austin begonnen met het serveren van water alleen op verzoek.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl