Wonen & werken in Bansko

Wonen & werken in Bansko, Bulgarije als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Bulgarije wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Bansko en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.88/5

Gezinsvriendelijkheid

Redelijk

Internet

24 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

622 USD

Engels niveau

Redelijk

Begaanbaarheid

Redelijk

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Slecht

Gratis WIFI in de stad

Goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

1466 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Slecht

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Redelijk

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

28 dagen

Internet snelheid

24 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

7465 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Transavia

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Bansko

Levensonderhoud Digital Nomad

1466 USD / maand

Levensonderhoud gezin

1319 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

243 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

660 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1882 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

31 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

62 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

952 USD / maand

Levensonderhoud local

377 USD / maand

Coworking kosten

121 USD / maand

Avondmaaltijd

4.86 USD

Coca-Cola (0.3L)

0.91 USD

Koffie

1.21 USD

Bier (0.5L)

1.21 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Bansko direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Bansko en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Bansko. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Bansko en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Bansko. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Bansko, Bulgarije geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Bulgarije spreekt Bulgaars. Het Engels niveau is over het algemeen Redelijk.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Bansko kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Bansko kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Bansko. Enkele van de belangrijkste redenen zijn: 1. Het ongelooflijke berglandschap en de skimogelijkheden maken Bansko tot een paradijs voor wintersporters. 2. De kosten van levensonderhoud in Bansko zijn veel lager dan in andere Europese skioord steden, waardoor het een meer betaalbare optie voor diegenen die op zoek zijn naar onroerend goed te kopen of met pensioen gaan daar. 3. De stad is klein en charmant, met een vriendelijke lokale gemeenschap, waardoor het een gastvrije plek om te wonen. 4. Er zijn voldoende mogelijkheden voor werk in Bansko dankzij de bloeiende toeristische industrie, waardoor het gemakkelijk is om werk te vinden als u op zoek bent naar een verandering van tempo. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Bulgarije zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Bulgarije en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Bansko.

De nadelen van wonen en werken in Bansko zijn dezelfde als de voordelen: Het is een mooie, skivriendelijke stad in de bergen van Bulgarije, die betaalbaar is en een goede levenskwaliteit biedt. Sommige mensen vinden het misschien moeilijk om zich aan te passen aan de tragere levensstijl of het gebrek aan uitgaans- en amusementsmogelijkheden. Anderen houden misschien niet van de koude winters of de relatief korte zomers. En ten slotte voelen sommige mensen zich niet op hun gemak in een vreemd land waar ze de taal of de cultuur niet kennen. 

Leven, wonen en werken in Bansko

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Bansko? Lees dan hier wat Bansko allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Bansko voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Bulgarije? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Bansko prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Bansko vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Er zijn een paar dingen die u moet weten over Bansko voordat u het bezoekt - het is een van de meest populaire skigebieden in Bulgarije, en het kan behoorlijk druk worden tijdens de piekuren! Hier zijn enkele interessante feiten over Bansko: 1. Bansko ligt aan de voet van de Pirin berg, die enkele van de hoogste toppen in Bulgarije heeft. 2. Het skiseizoen in Bansko loopt meestal van half december tot half april. 3. Er zijn twee belangrijke skigebieden in Bansko - Chalin Valog en Shiligarnika. Chalin Valog is kleiner en meer geschikt voor beginnende skiërs, terwijl Shiligarnika groter is met meer gevorderde pistes. 4.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl