Emigreren naar Bratislava

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Bratislava te emigreren.

Er zijn een paar verschillende manieren om naar Bratislava te emigreren, afhankelijk van uw specifieke omstandigheden. Als u familie of goede vrienden in Bratislava heeft, kunt u misschien via hen een verblijfsvergunning krijgen. Anders moet u een verblijfsvergunning aanvragen via de Slowaakse ambassade of het Slowaakse consulaat in uw eigen land.

Meer informatie over hoe u dit moet doen, vindt u op de volgende link: https://www.mfa.gov.sk/eumigrations/. Als u een verblijfsvergunning hebt gekregen, kunt u voor onbepaalde tijd in Bratislava wonen en werken.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Sam. Ik ben 37 jaar oud en ik ben nu iets meer dan 10 jaar getrouwd. We verhuisden vier en een half jaar geleden naar Bratislava en we hebben twee kinderen - een jongen van 5 en een meisje van 2.

Ik werk in de marketing, wat ik erg leuk vind, maar mijn echte passie ligt in tijd buiten doorbrengen met wandelen of winkelen (hoewel meestal niet op hetzelfde moment). Ik probeer actief te blijven en op de hoogte te blijven van de laatste trends, maar ik denk ook graag dat ik een beetje geestig ben.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.