Eten en drinken in Varna

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Varna is natuurlijk de gastronomie.

Op zoek naar een aantal interessante plekken om te eten en te drinken in Varna? Dan heb je geluk - we hebben het voor je geregeld! Van traditionele Bulgaarse restaurants tot trendy wijnbars, er is voor elk wat wils. Dus waarom zou je de culinaire scene van de stad niet eens verkennen en zien waar al die ophef over gaat? We beloven je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Varna is de op twee na grootste stad van Bulgarije en ligt aan de Zwarte Zeekust van het land. De stad staat bekend om zijn verbluffende architectuur, prachtige stranden en fantastische eten. Wat dat laatste betreft, heeft Varna heel wat te bieden - van traditionele Bulgaarse gerechten tot de internationale keuken.

Enkele van de populairste gerechten in Varna zijn shkembe chorba (penssoep), kavarma (gestoofd vlees en groenten), musaka (een soort lasagne gemaakt met aardappelschijfjes in plaats van pasta), gegrilde zeevruchten en sarmi (gevulde koolsoorten). Waar u ook voor in de stemming bent, in Varna vindt u zeker iets naar uw smaak! Het eten in Varna is heel redelijk geprijsd, zeker in vergelijking met andere grote steden in Bulgarije. De Servische keuken is rijk aan vlees en gevogelte, dus de prijs van deze gerechten is relatief hoog. Er zijn echter genoeg andere opties beschikbaar voor degenen die op zoek zijn naar een lichtere maaltijd of iets meer vegetarisch-vriendelijk.

Gebotteld water en frisdranken zijn ook zeer betaalbaar in Varna, en lokale bieren kunnen worden gekocht voor minder dan twee leva (ongeveer € 1). Een fatsoenlijke maaltijd voor twee personen met drankjes kost over het algemeen zo'n 30 - 40 leva (€ 15 - 20).

Als je op zoek bent naar een foodie paradijs, zoek dan niet verder dan Varna. Deze stad heeft iedereen wel iets te bieden, van de internationale keuken tot traditionele Bulgaarse gerechten.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Bulgaars zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.