Eten en drinken in Warschau

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Warschau is natuurlijk de gastronomie.

Warschau is een stad die bekend staat om zijn keuken en zijn nachtleven. Er zijn talloze bars en restaurants waar je uit kunt kiezen, en je kunt er iets vinden dat bij elke smaak past. Of u nu op zoek bent naar traditioneel Pools eten of iets meer internationaal, Warschau heeft het voor u. En als de zon ondergaat, komt de partyscene tot leven, met clubs en bars die tot in de vroege uurtjes open blijven.

Dus of u nu voor zaken of voor uw plezier in de stad bent, maak zeker tijd vrij om van Warschau's fantastische eten en nachtleven te genieten!

Pierogi, bigos, en zapiekanka zijn enkele van de meest populaire gerechten in Warschau. Pierogi zijn Poolse knoedels die kunnen worden gevuld met een verscheidenheid aan vlees, groenten of fruit. De populairste pierogivullingen zijn zuurkool en champignons. Bigos is een traditionele Poolse stoofpot die wordt gemaakt met kool, ham, worst en rundvlees.

Zapiekanka is een Pools gerecht dat wordt gemaakt met geroosterd brood, kaas, champignons en ketchup. Het hangt ervan af wat u onder "eten" verstaat. Als u in een leuk restaurant wilt eten, zult u waarschijnlijk zo'n 15 - 20 dollar per persoon uitgeven. Als u boodschappen wilt doen, kunt u rondkomen met minder dan $ 50 per week. Warschau heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, variërend van budgetvriendelijke opties zoals pizza en kebab tot luxe etablissementen die haute cuisine serveren.

De stad heeft ook een groeiend aantal foodtrucks, die alles bieden van Poolse straatmaaltijden tot internationale gerechten. Als je op zoek bent naar goedkoop eten, is je beste gok waarschijnlijk een van de vele etnische restaurants in Warschau. Indiase en Chinese restaurants zijn over het algemeen het meest betaalbaar.

Warschau is de perfecte bestemming voor liefhebbers van eten, met voor iedereen wat te bieden. Van de traditionele Poolse keuken tot internationale favorieten, er is voor elk wat wils in deze stad. Als je van lekker eten houdt, voeg Warschau dan zeker toe aan je lijst van must-visit bestemmingen! Heb jij één van de geweldige restaurants in Warschau geprobeerd? Wat was jouw favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.