Klimaat in Warschau

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Polen is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Warschau voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Warschau gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Warschau. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Warschau? Het weer in Warschau is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Warschau weer.

Antwoord: Warschau heeft een gematigd klimaat. De zomers zijn warm en soms behoorlijk heet, terwijl de winters koud zijn met af en toe perioden van extreme kou. De lente en de herfst zijn meestal mild. De gemiddelde jaartemperatuur is 8°C (46°F). Januari is de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur van -1°C (30°F), terwijl juli de warmste maand is, met een gemiddelde temperatuur van 18°C (64°F).

Extremen kunnen oplopen tot 38°C (100°F) in de zomer en tot -20 graden Celsius (-4 graden Fahrenheit) in de winter. De neerslaghoeveelheden zijn gematigd, gemiddeld 550 millimeter (21,7 inch) per jaar, hoewel er van jaar tot jaar aanzienlijke variatie kan zijn.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.