Kaart Bratislava

De kaart van Bratislava ziet er op zijn zachtst gezegd interessant uit. De stad zelf ligt aan de oevers van de Donau en grenst zowel aan Oostenrijk als aan Hongarije. Interessant genoeg is Bratislava eigenlijk de hoofdstad van Slowakije - wat betekent dat het ooit deel uitmaakte van Tsjecho-Slowakije. Wat de indeling van de stad betreft, lijkt deze door de rivier in twee hoofdgedeelten te worden verdeeld.

Aan de ene kant ligt de "Oude Stad", waar zich een aantal historische monumenten en bezienswaardigheden bevinden. Aan de andere kant ligt de "Nieuwe Stad", die een moderner en kosmopolitischer karakter heeft. Al met al lijkt er genoeg te zien en te doen in Bratislava

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Bratislava je het beste verblijft! Ga je vooral naar Bratislava om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Bratislava is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Bratislava. 

Met behulp van een plattegrond van Bratislava kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.