Wonen & werken in Armenie

Wonen en werken in Armenie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Armenie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Armenie zoals bijvoorbeeld Jerevan. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Armenie

Hoewel het een klein land is, heeft Armenië veel te bieden op het gebied van zowel levensstijl als werkmogelijkheden. De hoofdstad, Jerevan, is een bruisende metropool met veel voorzieningen, terwijl het platteland zijn traditionele charme heeft behouden. En hoewel het land niet aan zee ligt, heeft Armenië toegang tot zowel de Zwarte Zee als de Kaspische Zee. Wat werkmogelijkheden betreft, heeft Armenië een goed ontwikkelde IT-sector en staat het ook bekend om zijn landbouwproductie. De landbouw is goed voor ongeveer 14% van het BBP van het land. Andere belangrijke sectoren in Armenië zijn mijnbouw, energie, toerisme en industrie. Over het algemeen is wonen en werken in Armenië een aangename ervaring.

Er zijn veel populaire steden in Armenië, maar de bekendste zijn Yerevan en Gyumri. Jerevan is de hoofdstad van Armenië en is een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden en musea. Gyumri is de tweede grootste stad van Armenië en herbergt vele prachtige Armeense kerken.

Wat eet men in Armenie?

Armenië is een ingesloten land in de Kaukasus regio van Eurazië. Het klimaat is gematigd en de keuken weerspiegelt dit met veel vers fruit en groenten, zuivelproducten, gegrild vlees, vis en kip. Er zijn ook veel heerlijke traditionele gerechten die het proberen waard zijn wanneer u Armenië bezoekt. Enkele van de meest populaire Armeense gerechten zijn: -Basturma: Een soort gepekelde runderworst die wordt gerookt en vervolgens gedroogd. Het wordt meestal in dunne plakjes gesneden en geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht. -Ghapama: Een zoet pompoengerecht dat wordt gekookt met suiker, specerijen en honing. Het kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Waarom wonen & werken in Armenie?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Armenië! Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud erg laag in vergelijking met de meeste ontwikkelde landen. Dit is goed nieuws voor expats die in Armenië willen wonen met een budget! Ten tweede is er geen tekort aan dingen om te doen in Armenië. Het land is gevuld met prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden. Er zijn ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, kamperen en skiën. Ten derde heeft Armenië een zeer diverse cultuur en geschiedenis. Er leven veel verschillende etnische groepen in het land, die elk hun eigen unieke gewoonten en tradities hebben. Ten vierde is het Armeense volk ongelooflijk vriendelijk en gastvrij. Ze zijn altijd bereid om buitenlanders die nieuw zijn in het land te helpen.

Wat zijn de nadelen?

Antwoord De nadelen van het leven in Armenië zijn de volgende * Het land is ingesloten door land, wat vervoer en handel kan bemoeilijken. * Armenië is een ontwikkelingsland, en daarom voldoen infrastructuur en voorzieningen niet altijd aan dezelfde normen als in andere ontwikkelde landen. Dit kan van alles zijn, van internettoegang tot ziekenhuizen en scholen. * De misdaadcijfers zijn relatief hoog in Armenië, vooral in stedelijke gebieden. Dit kan het leven in bepaalde delen van het land onveilig maken. * De economische situatie in Armenië is niet zo sterk als in andere landen, wat betekent dat banen en salarissen niet altijd even hoog of zeker zijn.

 

Populaire bestemmingen in Armenie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!