Wonen & werken in Belgie

Wonen en werken in Belgie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Belgie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Belgie zoals bijvoorbeeld Brussel. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Belgie

Het is alsof je woont en werkt in een kleine, charmante stad in het midden van Europa. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er is veel cultuur en geschiedenis te ontdekken. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, maar de kwaliteit van het leven is uitstekend. Er zijn volop kansen op werk, vooral in de technologiesector, en de levensstandaard is erg hoog. Al met al zou ik iedereen die op zoek is naar een geweldige ervaring in Europa, ten zeerste aanraden om in België te gaan wonen en werken.

Er zijn een paar populaire steden in België, zoals Brussel, Antwerpen en Gent. Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke charmes en attracties die een bezoek de moeite waard maken. Brussel is de hoofdstad van België en is de thuisbasis van veel belangrijke politieke instellingen, evenals een aantal interessante culturele bezienswaardigheden. De Grote Markt is een bijzonder populaire plek in de stad, met zijn prachtige architectuur en vele restaurants en cafés. Antwerpen is een andere populaire stad in België, bekend om zijn modewereld en diamantindustrie. De stad heeft ook een aantal charmante middeleeuwse gebouwen en geplaveide straten om te verkennen.

Wat eet men in Belgie?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de keuken in België nogal kan verschillen van streek tot streek. Enkele van de populairste gerechten in België zijn echter chocoladewafels, mosselen, frieten en bier.

Waarom wonen & werken in Belgie?

België is een klein land in West-Europa. Het grenst aan Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Ondanks zijn kleine oppervlakte is België een van de meest ontwikkelde landen ter wereld en scoort het hoog op verschillende internationale indexen van levenskwaliteit, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, verontreinigingsniveaus en inkomensongelijkheid. Enkele van de voordelen van het leven in België zijn -hoge levenskwaliteit: Belgische steden zijn schoon en goed georganiseerd, met een uitstekende infrastructuur. De Belgen genieten ook van een hoge levensstandaard, met toegang tot goede gezondheidszorg en onderwijs -gezonde economische stabiliteit: ondanks de recente economische moeilijkheden in andere delen van Europa, is België vrij stabiel gebleven. De economie is gediversifieerd en omvat een sterke dienstensector.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in België. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud relatief hoog in vergelijking met andere landen in Europa. Ten tweede kan het weer vrij koud en somber zijn tijdens de wintermaanden. En ten slotte is het openbaar vervoer niet zo efficiënt als het zou kunnen zijn.

 

Populaire bestemmingen in Belgie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!