Wonen & werken in Bosnie

Wonen en werken in Bosnie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Bosnie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Bosnie zoals bijvoorbeeld Sarajevo. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Bosnie

Het valt niet te ontkennen dat Bosnië een land is met een gecompliceerde geschiedenis. Van de verwoestende Bosnische oorlog in de jaren negentig tot het meer recente conflict in Oekraïne, Bosnië heeft heel wat meegemaakt. Maar ondanks dit alles is Bosnië een prachtig land vol vriendelijke en gastvrije mensen. Ik ben ongeveer twee jaar geleden naar Bosnië verhuisd om als lerares Engels te werken. Ik woon in Sarajevo, de hoofdstad, die heel levendig en kosmopolitisch is. Het is ook ongelooflijk goedkoop om hier te wonen, wat geweldig is voor iemand als ik die van reizen houdt. Ik heb zo veel plaatsen in Europa kunnen bezoeken die ik me nooit had kunnen veroorloven als ik in mijn eigen land, Canada, had gewoond.

Er zijn veel populaire steden in Bosnië, maar enkele van de meest populaire zijn Sarajevo, Banja Luka, Tuzla en Zenica. Elke stad heeft zijn eigen unieke cultuur en geschiedenis, waardoor het een populaire bestemming voor toeristen is.

Wat eet men in Bosnie?

De Bosnische keuken is een mix van mediterrane en Centraal-Europese smaken. Enkele veel voorkomende gerechten zijn ćevapi (een soort worst), pljeskavica (een hamburger pasteitje), burek (een gevuld gebakje), pečenje (vlees geroosterd aan het spit), en ajvar (een relish gemaakt van rode pepers). Bosnisch eten is over het algemeen niet pikant, maar er zijn enkele uitzonderingen zoals čvarci (stukjes vlees gebakken in hete olie). Een populaire drank is rakija, een soort brandewijn gemaakt van druiven of andere vruchten.

Waarom wonen & werken in Bosnie?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Bosnië. Enkele van de belangrijkste redenen zijn 1. De kosten van levensonderhoud zijn erg laag, waardoor het een geweldige plek is om te leven met een budget 2. De natuurlijke schoonheid van het land is adembenemend, en er zijn veel mogelijkheden voor recreatie in de buitenlucht 3. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en het is gemakkelijk om vrienden te maken in Bosnië 4. De gezondheidszorg is uitstekend, en medische zorg is betaalbaar 5. Er zijn veel arbeidsmogelijkheden in Bosnië, vooral op het gebied van technologie en techniek 6. Het klimaat is gematigd, waardoor het het hele jaar door aangenaam is om in te leven.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Bosnië, waaronder -Het werkloosheidscijfer is hoog, vooral onder jongeren. Dit kan het moeilijk maken om een baan te vinden en een fatsoenlijk inkomen te verdienen -Veel Bosniërs leven nog steeds in armoede: bijna 30% van de bevolking leeft onder de armoedegrens -Bosnië telt een groot aantal binnenlandse ontheemden, als gevolg van de oorlog die er in de jaren negentig woedde. Dit kan het dagelijkse leven wat spannender en onveiliger maken -Er is ook de aanhoudende dreiging van etnische en religieuze spanningen die tot geweld kunnen leiden.

 

Populaire bestemmingen in Bosnie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!