Wonen & werken in Cambodja

Wonen en werken in Cambodja is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Cambodja. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Cambodja zoals bijvoorbeeld Siem-Reap. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Cambodja

Als je op zoek bent naar een avontuur, dan is Cambodja de plek voor jou. Dit Zuidoost-Aziatische land staat bol van geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Van de eeuwenoude tempels van Angkor Wat tot de bruisende stad Phnom Penh, er is voor elk wat wils in Cambodja. De mensen in Cambodja behoren tot de vriendelijkste ter wereld. U zult zich hier altijd welkom voelen, of u nu op reis bent of werkt. De kosten van levensonderhoud zijn ook zeer betaalbaar, zodat u uw budget verder kunt uitrekken dan in andere Zuidoost-Aziatische landen. Cambodja heeft echter ook zijn uitdagingen. De infrastructuur is niet altijd zo ontwikkeld als het zou kunnen zijn en het openbaar vervoer kan chaotisch zijn.

De twee populairste steden in Cambodja zijn Siem Reap en Phnom Penh. Siem Reap is de toegangspoort tot het tempelcomplex van Angkor Wat, een van de mooiste en belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië. Het is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de andere tempels in de omgeving, evenals voor boottochten op de Tonle Sap rivier Phnom Penh is de hoofdstad en heeft een breed scala aan attracties, van koloniale gebouwen en musea tot bruisende markten en een opwindend nachtleven. Het koninklijk paleis en de zilveren pagode mag u niet missen, evenmin als een wandeling over de promenade langs de rivier.

Wat eet men in Cambodja?

Er zijn veel dingen te eten in Cambodja! Het hoofdvoedsel is rijst, dat wordt geserveerd met een verscheidenheid aan gerechten. Enkele veel voorkomende gerechten zijn prahok (een gefermenteerde vispasta), kip amok (een kokoscurry), en samlor k'ek (een soep van groenten en varkensvlees). Cambodjanen eten ook graag fruit en groenten, die vaak als bijgerecht of in soepen worden geserveerd. Er zijn ook vele soorten noedels te vinden in Cambodja. Een van de meest populaire noedelgerechten heet num pang, dat wordt gemaakt met varkensvlees, garnalen en komkommer.

Waarom wonen & werken in Cambodja?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Cambodja, zoals de rijke cultuur, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. Daarnaast is Cambodja een geweldige plek om met pensioen te gaan of een bedrijf te beginnen, omdat de kosten van levensonderhoud er laag zijn en de regering buitenlandse investeringen steunt. Tot slot is Cambodja een geweldige plek om een gezin groot te brengen, want het heeft uitstekende scholen en tal van buitenactiviteiten om kinderen bezig te houden.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Cambodja die het vermelden waard zijn. Ten eerste is de infrastructuur niet zo ontwikkeld als in andere landen, wat het dagelijks leven een beetje moeilijker kan maken. Ten tweede zijn de misdaadcijfers relatief hoog, dus het is belangrijk om waakzaam te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen om geen slachtoffer te worden van misdaad. Ten derde is het politieke systeem nog steeds instabiel en zijn er af en toe gewelddadige incidenten geweest. Ten slotte is corruptie wijdverspreid, waardoor het moeilijk kan zijn om dingen op een efficiënte en eerlijke manier gedaan te krijgen.

 

Populaire bestemmingen in Cambodja
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!