Wonen & werken in Ecuador

Wonen en werken in Ecuador is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Ecuador. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Ecuador zoals bijvoorbeeld Quito. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Ecuador

ECUADOR Hoe is het om in Ecuador te leven ? Het hangt allemaal af van wat je gewend bent en wat je verwachtingen zijn. Voor velen kan leven in Ecuador een geweldige ervaring zijn vol nieuwe avonturen, terwijl het voor anderen meer een cultuurschok kan zijn. Hoe dan ook, er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je de stap zet. Hier zijn een paar belangrijke punten over het leven in Ecuador: 1. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag. Dit kan zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van je levensstijl en budget. Aan de ene kant heb je in Ecuador meer geld dan in veel andere landen.

Ecuador is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan steden, elk met zijn eigen unieke smaak en attracties. Hier zijn enkele van de meest populaire steden in Ecuador: - Quito: Quito is de hoofdstad van Ecuador en een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het land. Gelegen in het Andesgebergte, biedt Quito een prachtig uitzicht, geweldige musea en historische bezienswaardigheden, en een bruisend nachtleven. - Guayaquil: Guayaquil is de grootste stad van Ecuador en het belangrijkste commerciële centrum. De stad ligt aan de Pacifische kust en heeft een tropisch klimaat, mooie stranden en een levendig centrum.

Wat eet men in Ecuador?

Er zijn veel verschillende soorten voedsel te vinden in Ecuador, variërend van stevige stoofpotten tot verse zeevruchten. Een populair gerecht is ceviche, rauwe vis die gemarineerd is in citrussap en gekruid met chilipepers. Een andere favoriet is het nationale gerecht guoto stoofpot, gemaakt van aardappelen, kip, en een romige pindasaus. Voor de vleesliefhebber zijn er llapingachos, gefrituurde aardappeldeegjes gevuld met kaas. En geen maaltijd zou compleet zijn zonder een zoete traktatie zoals mazamorra morada, een pudding gemaakt van paarse maïs en kruiden.

Waarom wonen & werken in Ecuador?

Ecuador is een geweldige plek om te wonen om vele redenen: het weer, de kosten van levensonderhoud, het prachtige landschap, de vriendelijke mensen, en het heerlijke eten. Het weer in Ecuador is heerlijk. Je kunt het hele jaar door genieten van zonnige dagen, en de temperatuur wordt nooit te warm of te koud. De kosten van levensonderhoud in Ecuador zijn ook zeer betaalbaar. Je kunt comfortabel leven met een zeer klein budget. Het landschap in Ecuador is adembenemend mooi, met bergen en vulkanen, weelderige bossen, en kilometers kustlijn. De mensen in Ecuador zijn warm en vriendelijk, en ze houden ervan buitenlanders te ontmoeten.

Wat zijn de nadelen?

Als je erover denkt om naar Ecuador te verhuizen, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je de overstap maakt. Hoewel dit Andesland veel te bieden heeft - waaronder een prachtig landschap, een interessante geschiedenis en vriendelijke mensen - heeft het ook zijn deel nadelen. Hier zijn een paar van de grootste nadelen van het leven in Ecuador: 1. Kosten van levensonderhoud zijn hoog Hoewel Ecuador nog steeds relatief betaalbaar is in vergelijking met ontwikkelde landen zoals de VS of het Verenigd Koninkrijk, zijn de kosten van levensonderhoud hier de laatste jaren gestaag gestegen. Uitgaven zoals voedsel, transport en huisvesting kunnen allemaal vrij duur zijn, vooral in grotere steden zoals Quito en Guayaquil. 2.

 

Populaire bestemmingen in Ecuador
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!