Wonen & werken in Filippijnen

Wonen en werken in Filippijnen is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Filippijnen. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Filippijnen zoals bijvoorbeeld Palawan. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Filippijnen

Ik heb nog nooit op de Filippijnen gewoond of gewerkt, maar ik heb gehoord dat het een geweldige plek is om te bezoeken! Er is zoveel te zien en te doen, van het verkennen van de weelderige jungles en ongerepte stranden tot het proeven van het heerlijke eten en genieten van de levendige cultuur. De mensen zijn warm en vriendelijk, en er wordt gezegd dat de Filippino's tot de meest gastvrije ter wereld behoren. Er wordt veel Engels gesproken, dus het is gemakkelijk om je wegwijs te maken. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud relatief laag in vergelijking met andere landen in Azië.

De meest populaire steden in de Filippijnen variëren, afhankelijk van wie je het vraagt. Sommige mensen zullen zeggen dat Manila het populairst is, terwijl anderen zullen zeggen dat Cebu of Davao populairder zijn. Uiteindelijk hangt het af van wat je zoekt in een stad en wat je interesses zijn. Manilla is de hoofdstad van de Filippijnen en is de thuisbasis van veel grote culturele attracties. Het is ook een belangrijk zakencentrum en heeft veel leuke winkels en uitgaansgelegenheden. Cebu is ook een grote stad en staat bekend om zijn mooie stranden en ontspannen sfeer. Davao is kleiner dan Manila of Cebu, maar het wordt beschouwd als een van de veiligste steden van de Filippijnen.

Wat eet men in Filippijnen?

Antwoord Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de Filippijnen een verscheidenheid aan verschillende culturen en regio's herbergt, elk met hun eigen unieke keukens. Enkele van de meest populaire gerechten in de Filippijnen zijn echter lechon (geroosterd varken), adobo (kip of varkensvlees gekookt in azijn en sojasaus), sinigang (zure soep), en lumpia (loempia's). Natuurlijk zou geen maaltijd compleet zijn zonder rijst, een hoofdbestanddeel van de Filipijnse keuken. Als u op zoek bent naar iets echt unieks, kunt u ook balut proberen - een bevrucht eendenei dat 14-21 dagen wordt uitgebroed voordat het wordt gegeten.

Waarom wonen & werken in Filippijnen?

Er zijn veel voordelen aan het leven in de Filippijnen, zoals het tropische klimaat, het gevarieerde landschap en de vriendelijke mensen. De Filippijnen is ook een heel betaalbaar land om te wonen, met lage kosten voor levensonderhoud en een breed scala aan huisvestingsmogelijkheden. Engels is de officiële taal die in het hele land gesproken wordt, waardoor het gemakkelijk is om je te redden, zelfs als je geen Tagalog kent. En tot slot zijn de Filippijnen een uitstekende plek om met pensioen te gaan of vakantie te houden, dankzij de vele prachtige stranden en weelderige regenwouden.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen op de Filippijnen, waaronder: 1. De kosten van levensonderhoud kunnen hoog zijn, vooral in de hoofdstad Manilla. 2. De infrastructuur is niet altijd op peil, wat kan leiden tot problemen met vervoer en nutsvoorzieningen. 3. Er is een groter risico op natuurrampen, zoals tyfoons en aardbevingen. 4. de zwaarlijvigheid is in het algemeen hoog en neemt snel toe, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden. 5. De misdaadcijfers zijn ook relatief hoog, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u op pad gaat.

 

Populaire bestemmingen in Filippijnen
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!