Wonen & werken in Guatemala

Wonen en werken in Guatemala is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Guatemala. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Guatemala zoals bijvoorbeeld Antigua. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Guatemala

Het kan een uitdaging zijn om in Guatemala te wonen en te werken, maar het is ook zeer de moeite waard. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en de cultuur is rijk en divers. Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe dingen te leren, en de kosten van levensonderhoud zijn relatief laag. Guatemala is een prachtig land dat veel te bieden heeft, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Er zijn veel gebieden die niet veilig zijn om naartoe te reizen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je gaat. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de oplichtingspraktijken die vaak voorkomen in Guatemala. Over het algemeen heb ik genoten van mijn tijd hier en zou ik het iedereen aanraden die op zoek is naar een avontuur.

Guatemala is een prachtig land gelegen in Centraal Amerika. Het grenst in het noorden en westen aan Mexico, in het zuiden aan de Grote Oceaan, en in het oosten aan Belize, Honduras en El Salvador. De Guatemalteekse cultuur is rijk en gevarieerd, beïnvloed door Maya tradities en Spaans koloniaal erfgoed. Het land telt veel verschillende etnische groepen, waaronder de Maya's, Garifuna, Xinca, Mam, Q'eqchi', en anderen. Elke groep heeft zijn eigen unieke gewoonten en tradities. De hoofdstad van Guatemala is Guatemala Stad, die ook de grootste stad van het land is.

Wat eet men in Guatemala?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, want Guatemala is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden en keukenopties. Echter, een aantal basisgerechten die in het hele land te vinden zijn, zijn tamales (gewikkeld in bananenbladeren en meestal gevuld met vlees, groenten of fruit), pupusas (dikke maïstortilla's gevuld met vlees, kaas of bonen), en ceviche (vis of zeevruchten gekookt in citrussap).

Waarom wonen & werken in Guatemala?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Guatemala. Het land is rijk aan cultuur en geschiedenis, en er zijn veel mogelijkheden om meer te leren over de Maya's en hun manier van leven. Het klimaat is tropisch, dus het is perfect voor mensen die van de buitenlucht houden. En, natuurlijk, het eten is geweldig. Maar buiten dat alles, zijn hier vier specifieke voordelen van het leven in Guatemala: 1) De kosten van levensonderhoud zijn ongelooflijk laag. Je kunt gemakkelijk een plek vinden om te wonen voor minder dan 0 per maand, en je andere uitgaven zullen een fractie zijn van wat ze in Noord-Amerika of Europa zouden zijn 2) De gezondheidszorg is van topklasse.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Guatemala. Het eerste is het misdaadcijfer. Guatemala heeft een van de hoogste percentages geweldsmisdrijven ter wereld. Dit kan het leven hier gevaarlijk maken, en het kan het ook moeilijk maken om huisvesting en werk te vinden. Het tweede nadeel is het armoedeniveau. Bijna 60% van de Guatemalteken leeft onder de armoedegrens, wat het moeilijk kan maken om rond te komen. Het derde nadeel is de politieke instabiliteit. Guatemala heeft een geschiedenis van staatsgrepen en militaire dictaturen, waardoor het moeilijk kan zijn om je hier veilig en geborgen te voelen. Ten slotte is er de kwestie van de infrastructuur. Er zijn vaak stroomonderbrekingen en gebrek aan stromend water, wat frustrerend en ongemakkelijk kan zijn.

 

Populaire bestemmingen in Guatemala
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!