Wonen & werken in Kroatie

Wonen en werken in Kroatie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Kroatie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Kroatie zoals bijvoorbeeld Zagreb. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Kroatie

De levensstijl in Kroatië is zeer ontspannen en de mensen zijn over het algemeen vriendelijk en gastvrij. Expats zullen merken dat ze gemakkelijk kunnen integreren in de gemeenschap en vrienden kunnen worden met de plaatselijke bevolking.De kosten van levensonderhoud in Kroatië zijn relatief laag, waardoor het een geweldige plek is om met een budget te leven. De lonen zijn echter ook lager dan in andere West-Europese landen, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat u verhuist om te zien of u in staat zult zijn om uw kosten te dekken.Over het geheel genomen is Kroatië een geweldige plek om te wonen voor degenen die een rustige en ontspannen levensstijl willen zonder dat dit ten koste gaat van de gemakkelijke toegang tot alle voorzieningen van West-Europa.

Er zijn een aantal populaire steden in Kroatië, elk met zijn eigen unieke charmes. Dubrovnik is misschien wel de bekendste stad, dankzij de iconische oude stad die is gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones en andere tv-programma's en films. Split is een andere populaire stad, gelegen aan de Adriatische kust en de thuisbasis van het imposante paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Ook Zagreb, de hoofdstad, is een bezoek waard, vooral vanwege het bruisende nachtleven. En tot slot mag u Osijek in Slavonië niet overslaan - het is een charmante stad met een mooie ligging aan de rivier.

Wat eet men in Kroatie?

Verse zeevruchten, lokaal geteeld fruit en groenten, en veel gegrild vlees. Enkele populaire gerechten zijn visstoofpot (brodet), lamsvlees in een paprikasaus (peka), rundvlees met mlinci-noedels, en ćevapčići (rundergehaktworstjes). Als dessert kunt u strukli (een soort Kroatische ravioli), štrudla (biscuitgebak met noten en maanzaad) of ijs proberen.

Waarom wonen & werken in Kroatie?

Enkele voordelen van wonen in Kroatië zijn - De verbluffend mooie stranden en kustlijn. - Het heerlijke mediterrane klimaat. - Heerlijk eten en wijn. - Vriendelijke en gastvrije mensen. - Lage kosten van levensonderhoud. - Een hoge kwaliteit van leven.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Kroatië. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud relatief hoog, vooral in grote steden als Zagreb. Daarnaast kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn, met strenge winters en hete zomers. Tot slot kan het vinden van goed betaalde banen een uitdaging zijn, omdat de Kroatische arbeidsmarkt nog in ontwikkeling is.

 

Populaire bestemmingen in Kroatie
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!