Wonen & werken in Letland

Wonen en werken in Letland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Letland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Letland zoals bijvoorbeeld Riga. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Letland

Letland is een prachtig land om in te wonen, met veel natuurschoon en een rijke cultuur. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en het is een geweldige plek om een gezin groot te brengen. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag en de arbeidsmarkt is stabiel. Letland heeft de afgelopen jaren een aantal moeilijke tijden doorgemaakt, maar het land krabbelt weer op en er zijn volop mogelijkheden voor mensen die bereid zijn hard te werken.

Letland is een land met een rijke geschiedenis en genoeg redenen om het te bezoeken. De hoofdstad, Riga, staat vol met middeleeuwse architectuur, sierlijke kerken en levendige openbare pleinen. De op een na grootste stad van Letland, Daugavpils, staat bekend om zijn sterke vestingerfgoed en indrukwekkende kunstgalerie. Andere populaire steden in Letland zijn Jelgava, Liepaja, Jurmala en Ventspils. Elk heeft zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden die het de moeite waard maken om te verkennen. Dus of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Letland, of gewoon wilt genieten van een prachtig landschap, voeg deze steden zeker toe aan uw reisroute.

Wat eet men in Letland?

De traditionele Letse keuken is hartig en eenvoudig. Centraal staan varkensvlees, aardappelen en roggebrood. Een populair gerecht is "saltibarsciai" - een koude salade van dungesneden gepekelde ham, gekookte aardappelen en wortels, gedrenkt in een dressing van zure room en dille. Letten zijn ook dol op hun taart! Er zijn oneindig veel soorten, maar een paar favorieten zijn bessentaarten, aardappeltaarten, kaastaarten en kooltaarten. En geen maaltijd is compleet zonder een soort zwart brood. Riga Black Bread is een donker roggebrood dat dicht en licht gezoet is met mout.

Waarom wonen & werken in Letland?

Er zijn verschillende redenen waarom Letland een geweldige plek is om te wonen.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Letland. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud relatief hoog. Ten tweede kan het weer in de winter behoorlijk koud en streng zijn. En ten derde is er veel criminaliteit in Letland, dus het kan onveilig zijn om in sommige gebieden te wonen.

 

Populaire bestemmingen in Letland
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!